Порошенко підписав закон про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО та прикордонних районах

Порошенко підписав закон про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО та прикордонних районах

9 Січня 2018
2170

Порошенко підписав закон про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО та прикордонних районах

2170
Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України», покликаний унормувати прискорену видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення «на територіях, найбільш вразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу»
Порошенко підписав закон про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО та прикордонних районах
Порошенко підписав закон про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО та прикордонних районах

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Досягнення мети забезпечуватиметься шляхом законодавчого запровадження процедури надання дозволу на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, зокрема таких, що межують з тимчасово окупованою територією України – Автономною Республікою Крим та містом Севастополем, окремими районами Донецької і Луганської областей, а також прикордонними районами України, на які з території сусідніх держав засобами ефірного телерадіомовлення поширюються програми держави-агресора», – йдеться в повідомленні.

Закон також вносить зміни до законів України «Про телебачення і радіомовлення», «Про радіочастотний ресурс України» в частині закріплення механізму видачі тимчасових дозволів на мовлення та визначає терміни «тимчасове мовлення», «дозвіл на тимчасове мовлення», «території з особливим режимом мовлення».

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 грудня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України», яким узаконено поняття тимчасового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення і надання відповідних дозволів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення замість ліцензій за заявковим принципом на позаконкурсних підставах.

За законопроект № 6565 «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення» у другому читанні та в цілому проголосував 241 народний депутат.

Відповідно до закону, дозволи на тимчасове мовлення видаватимуться Нацрадою без проведення конкурсу (за заявковим принципом) і безоплатно, строк дії дозволу – до одного року. Порядок видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умови дозволу та порядок здійснення нагляду за телерадіоорганізаціями, що здійснюють тимчасове мовлення, будуть визначені Нацрадою.

Передбачається, що прорахунок частот для тимчасового мовлення і надання відповідних висновків здійснюватиме «Український державний центр радіочастот» на замовлення Нацради.

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2170
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду