Ахметов оскаржуватиме рішення суду на Кіпрі про заморожування його активів – заява

Ахметов оскаржуватиме рішення суду на Кіпрі про заморожування його активів – заява

6 Січня 2018
1176

Ахметов оскаржуватиме рішення суду на Кіпрі про заморожування його активів – заява

1176
Група СКМ, яка належить українському бізнесменові Рінату Ахметову, заявила, що оскаржуватиме рішення суду на Кіпрі про заморожування активів на суму 820 мільйонів доларів.
Ахметов оскаржуватиме рішення суду на Кіпрі про заморожування його активів – заява
Ахметов оскаржуватиме рішення суду на Кіпрі про заморожування його активів – заява

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на заяву СКМ, яка надійшла на запит 5 січня.

«Компанія групи СКМ опосередковано придбала акції «Укртелекому» у Raga Establishment Limited (тоді називалася EPIC Telecom Invest Limited) в 2013 році, через 2 роки після приватизації «Укртелекому». В даний час ми справді отримали інформацію про попереднє визначення суду на Кіпрі щодо деяких компаній групи СКМ за позовом компанії Raga Establishment Limited. Ми категорично не згодні з цим визначенням, і воно буде нами оскаржено. Компанії групи СКМ будуть також активно захищатися в судах проти безпідставного позову компанії Raga Establishment Limited, в рамках якого було винесено ухвалу.

Ми також нагадуємо, що група СКМ ні прямо, ні опосередковано не брала участі в приватизації «Укртелекому» в 2011 році. Як ми неодноразово заявляли, претензії Фонду держмайна та інших державних органів України щодо законності приватизації «Укртелекому» та виконання інвестиційних зобов’язань стосуються саме діяльності Raga Establishment Limited і її реальних кінцевих бенефіціарів, а також осіб, які фінансували приватизацію в 2011 році», – йдеться в заяві групи СКМ.

Нагадаємо, українському олігарху, власнику телеканалу «Україна» Рінату Ахметову передано рішення окружного суду Нікосії (Кіпр) про заморожування $820 млн його активів за позовом Raga Establishment у справі «Укртелекому».

Британське видання Financial Times отримало копію рішення від заявника – Raga Establishment, що належить колишньому українському банкіру Денису Горбуненку.  Компанія Raga Establishment подала в суд на Ахметова та ще дев’ятьох осіб з вимогою повної оплати за продану телекомунікаційну групу «Укртелеком». Raga заявляє, що «Укртелеком» був проданий пану Ахметову за $820 млн в 2013 році, тоді як Ахметов сплатив тільки $100 млн авансу і більше, за даними Горбуненка, не здійснював платежів.

Відповідно до розпорядження суду про заморожування, пан Ахметов та інші відповідачі можуть вільно розпоряджатися своїм майном доти, поки активи будуть зберігатися на рівні щонайменше 820,5 мільйонів (тобто заморожена сума), а Raga сповіщатимуть заздалегідь про великі транзакції. 

Як повідомляє видання, серед активів, які можуть потенційно постраждати від заморожування – квартира у лондонському Гайд-парку.

Ахметов має право подати апеляцію на рішення про заморожування активів до 8 січня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1176
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду