Президент Європейської кіноакадемії закликав звільнити Олега Сенцова

Президент Європейської кіноакадемії закликав звільнити Олега Сенцова

20 Грудня 2017
1394
20 Грудня 2017
17:33

Президент Європейської кіноакадемії закликав звільнити Олега Сенцова

1394
Німецький кінорежисер, президент Європейської кіноакадемії Вім Вендерс записав відеозвернення, в якому закликав звільнити засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.
Президент Європейської кіноакадемії закликав звільнити Олега Сенцова
Президент Європейської кіноакадемії закликав звільнити Олега Сенцова

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Звернення Віма Вендерса опубліковано на офіційній сторінці у Facebook документального фільму про Олега Сенцова «Процес».

«Вже минуло три роки відтоді, як наш друг, український режисер Олег Сенцов був заарештований російськими органами. Більш ніж через рік після того, що Amnesty International назвала "несправедливим судом" у військовому трибуналі, Олег Сенцов був засуджений до 20 років у в’язниці за вчинення злочинів "терористичного характеру"», – сказав Вендерс.

Він також звернувся до Сенцова, заявивши, що в Європейській кіноакадемії не забули про українського режисера, і наголосив, що кінематографісти «не перестануть» нагадувати світові про його долю.

У повідомленні також йдеться про те, що Вендерс записав звернення «спеціально для відкриття фестивалю «Артдокфест», де відбулася російська прем’єра фільму «Процес».

Раніше стало відомо, що фестиваль документального кіно «Артдокфест», який у грудні проходив у Москві, Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі, відкрила стрічка Аскольда Курова «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова».

У грудні Європейська кіноакадемія (European Film Academy - EFA) вкотре висловилася на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. В European Film Academy заявляють, що ув’язнення Олега Сенцова - абсолютне порушення свободи слова.

Нагадаємо, в Українській кіноакадемії створили відеозаставку українською та англійською мовами з вимогою звільнити Олега Сенцова, яку пропонується демонструвати перед показами фільмів на українських та закордонних фестивалях, конкурсах та інших кіноподіях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1394
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду