Російська окупаційна влада побудувала у Криму станцію контролю супутникового зв’язку

Російська окупаційна влада побудувала у Криму станцію контролю супутникового зв’язку

17 Грудня 2017
1951
17 Грудня 2017
13:03

Російська окупаційна влада побудувала у Криму станцію контролю супутникового зв’язку

1951
Російська служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) стверджує, що завершує роботи з введення в експлуатацію станції технічного радіоконтролю супутникових служб радіозв'язку на геостаціонарній орбіті. Станція розташована у селі Молочне Сакського району анексованого Криму.
Російська окупаційна влада побудувала у Криму станцію контролю супутникового зв’язку
Російська окупаційна влада побудувала у Криму станцію контролю супутникового зв’язку

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посиланням на прес-службу Роскомнагляду.

«За допомогою нової станції планується забезпечити радіоконтроль за радіоелектронними засобами космічних апаратів цивільного призначення, які перебувають на геостаціонарній орбіті Землі, проводити вимірювання ефемерид космічних апаратів цивільного призначення, а також контролювати технічні параметри РЕЗ (радіоелектронних засобів. – Ред.) космічних апаратів систем супутникового телерадіомовлення», – йдеться в повідомленні.

У Роскомнагляді планують включити станцію супутникового радіоконтролю під Саками до підсистеми контролю випромінювань РЕЗ супутникових служб радіозв'язку Росії з першого січня 2018 року.

Нагадаємо, 15 грудня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський  повідомив, що у 2018 році українське телерадіомовлення на територію анексованого Росією Криму здійснюватиметься з двох веж – Чонгарської та Чаплинської.

За його словами, навесні 2018 року на Херсонщині розпочнуть модернізацію Чаплинської телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське мовлення на Крим. Висота вежі збільшиться майже на 40 метрів, а також будуть встановлені потужніші передавачі.

Раніше Сергій Костинський заявив, що окупаційна влада Криму нарешті визнала існування українського мовлення на анексованому Росією півострові. Він також повідомив, що Російська Федерація блокує міжнародну координацію замовлених Україною радіочастот для українського мовлення на півдні Херсонщини та територію анексованого Росією Криму.

Водночас генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін повідомив, що мовлення «Українського радіо» на окупований Крим, що відбувається на середніх хвилях, через технічні особливості складно заглушити у зв'язку з використанням потужних передавачів.

Підконтрольний Кремлю глава Криму Сергій Аксьонов запропонував включати «пісні воєнних років», щоб глушити радіосигнал, який поширюється на Крим з території материкової України.

Нагадаємо, оператор комунікацій телевежі в селі Чонгар Херсонської області збільшив потужність мовлення на територію анексованого Росією Криму більш ніж утричі - з 0,3 кВт до 1 кВт.

Українське мовлення з телерадіокомунікаційної вежі, яка знаходиться біля пункту пропуску Чонгар у Херсонській області, досягає передмістя Судака в анексованому Криму.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у січні 2017 року було завершено будівництво телевежі в Чонгарі. У лютому 2017 року зі 150-метрової телевежі почалася трансляція цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі. 17 березня відбулося офіційне відкриття телекомунікаційної вежі в Чонгарі. 24 березня член Нацради Сергій Костинський повідомив, що для запуску цифрового телевізійного мовлення на півострів потрібно 3-4 місяці.

У травні стало відомо, що для розширення площі покриття українським мовленням в анексованому Росією Криму і покращення прийому сигналу у деяких районах на території Херсонщини вирішено не будувати нову телекомунікаційну вежу в населеному пункті Каланчак (Херсонська область). Замість цього буде збільшено висоту діючих Чаплинської і Чорнгарської телевеж в області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду