Поліція закрила справу проти охоронця Димінського

Поліція закрила справу проти охоронця Димінського

13 Грудня 2017
1146
13 Грудня 2017
15:18

Поліція закрила справу проти охоронця Димінського

1146
Поліція закрила справу проти охоронця президента ФК «Карпати», бізнесмена та власника телеканалу ZIK Петра Димінського Андрія Борща, підозрюваного у причетності до смертельної ДТП у Львівській області
Поліція закрила справу проти охоронця Димінського
Поліція закрила справу проти охоронця Димінського

Про це повідомив адвокат Борща Владислав Матяшук, пишуть «Українські новини».

За його словами, постанову про закриття справи захист отримав 11 грудня. При цьому, за словами адвоката, Борщ залишається під домашнім арештом.

«У постанові немає жодного слова про запобіжний захід. Тому він продовжує залишатися під домашнім арештом», - сказав пан Матяшук та додав, що ніякої нової підозри його клієнт не отримував.

Таким чином, за словами адвоката, з Борща знято обвинувачення за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу.

Як писав «Детектор медіа», смертельна ДТП за участю автомобіля Петра Димінського трапилася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня на Львівщині близько 15.10. За попередніми висновками, автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Тріла, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG, що йшов на обгін по зустрічній смузі всупереч дорожній розмітці. Молода жінка загинула на місці ДТП.

19 серпня Галицький районний суд обрав запобіжний захід Андрію Борщу – охоронцю бізнесмена Петра Димінського - за підозрою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка. Його помістили під варту на два місяці без права внесення застави. У поліції також заявляли, що слідчі не знайшли свідків, які б бачили на місці події Петра Димінського, а відтак не було підстав, щоб провести його допит на предмет ушкоджень.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що експертиза ДНК підтвердила, що Андрій Борщ, охоронець бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського, не був за кермом автомобіля Mercedes 18 серпня під час смертельної ДТП на Львівщині. Як відомо, Борщ взяв на себе провину в наїзді на автомобіль загиблої Наталії Тріли.

Брат загиблої в ДТП Наталі Тріли повідомив, що наразі є свідки, які бачили, що охоронець Димінського з'явився на місці ДТП після аварії.

26 жовтня народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що ДНК з подушки безпеки автомобіля львівського бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського належить не тій особі, яку намагаються видати за водія авто.

У жовтні голова Національної поліції Сергій Князєв заявив про закінчення експертизи ДНК усіх учасників ДТП за участю автомобіля бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського, в результаті якого загинула молода жінка.

Петро Димінський з 22 серпня перебуває поза межами України. 25 серпня він вдруге не з’явився на допит як свідок у кримінальному провадженні щодо аварії. Водночас його адвокат заявляє, що бізнесмен готовий співпрацювати із слідством.

Віктор Василюк, адвокат охоронця бізнесмена, власника каналу ZIK Петра Димінського, заявляє, що мати загиблої Наталі Тріли заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП за участі автомобіля Димінського, та відсутність матеріальних претензій у справі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1146
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду