Тарифи на доставку газет в зону АТО у наступні два роки не зростатимуть – НСЖУ

Тарифи на доставку газет в зону АТО у наступні два роки не зростатимуть – НСЖУ

11 Грудня 2017
1089
11 Грудня 2017
09:24

Тарифи на доставку газет в зону АТО у наступні два роки не зростатимуть – НСЖУ

1089
ПАТ «Укрпошта» не підніматиме тарифи на доставку друкованих видань у Донецькій та Луганській областях на 2018 та 2019 роки
Тарифи на доставку газет в зону АТО у наступні два роки не зростатимуть – НСЖУ
Тарифи на доставку газет в зону АТО у наступні два роки не зростатимуть – НСЖУ

Таке рішення було ухвалене під час засідання робочої групи Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з питань поштової доставки газет за передплатою з представниками національних та регіональних газет, активістів Спілки і менеджменту ПАТ «Укрпошта».

За словами голови Донецької обласної організації НСЖУ Миколи Токарського, в зоні АТО закриваються друковані видання через складну економічну ситуацію.

«Тиражі знижуються, видання закриваються, не витримавши фінансового навантаження. Прикладом може стати місто Маріуполь, де з 2014 до 2017 року закрилося більше 10 газет з економічних причин»,  – сказав він.

Рішення «Укрпошти» не підвищувати тарифи для поширення газет на Донбасі прокоментувала головний редактор газети «Ильичевец. Город» з  Маріуполя Олена Калайтан.

«Діалог, який розпочала НСЖУ з монополістом – "Укрпоштою" – вже приносить свої плоди. Судячи з сьогоднішньої зустрічі "Укрпошти" з головними редакторами, представниками департаментів продажів і маркетологами, поштовики готові чути видавців. Сьогодні по доставці вони виходять на нульову рентабельність, але обіцяють, що змінять підходи. Дуже сподіваємося, що газет пачкою за тиждень більше не буде, зміниться ставлення до передплати, чекаємо нових форматів», – прокоментувала вона.

Нагадаємо, цього року в березні стало відомо, що «Укрпошта» планує підняти розмір тарифів не тільки на доставку передплачених газет і журналів, але й різко збільшити тариф за оформлення (приймання) передплати преси поштою. Національна спілка журналістів України запропонували відкласти підвищення тарифів на доставку преси до 2018 року.

Наприкінці березня стало відомо, що «Укрпошта» запроваджуватиме нові тарифи поетапно – з 1 липня вони підвищаться наполовину від того зростання, яке хотіли запровадити поштовики, а з 1 січня 2018 року – на повний обсяг підвищення.

Як повідомляла НСЖУ, передплатна кампанія 2018 року може бути провальною.

Через підвищення тарифів «Укрпошти» та дорогий друк полтавська газета «Коло» і «Події та коментарі» відмовляються від друкованих версій і з наступного року повністю переходять у електронний формат.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1089
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду