На Star Media заявили у поліцію за «несплату зарплати та неоформлення трудових відносин» (ОНОВЛЕНО)

На Star Media заявили у поліцію за «несплату зарплати та неоформлення трудових відносин» (ОНОВЛЕНО)

12 Грудня 2017
8123
12 Грудня 2017
17:30

На Star Media заявили у поліцію за «несплату зарплати та неоформлення трудових відносин» (ОНОВЛЕНО)

8123
Громадська організація «Український кіноінститут» звернулася з відкритим листом до директорки ТОВ «Стар Медіа» Ольги Пантелеймонової, у якому пропонує провести всередині компанії службове розслідування щодо звільнення художника-постановника проекту «Подорож до центру душі» (виробництво ТОВ «Стар Медіа» на замовлення ТРК «Україна») Світлани Єрмакової, виплатити їй зароблені гроші та оформити її документально як одного з авторів серіалу. Пані Єрмакова подала на кінокомпанію у поліцію. У Star Media повідомляють, що лист від ГО не отримували та не співпрацювали зі Світланою Єрмаковою
На Star Media заявили у поліцію за «несплату зарплати та неоформлення трудових відносин» (ОНОВЛЕНО)
На Star Media заявили у поліцію за «несплату зарплати та неоформлення трудових відносин» (ОНОВЛЕНО)

«Детектору медіа» пані Єрмакова розказала, що співпрацювала зі StarMedia з 23 вересня до 17 листопада 2017 року.

«Я співпрацювала зі StarMedia у якості художника-постановника на проекті "Подорож до центру душі". У мене до них претензія в тому, що вони мене неправомірно взяли на роботу, неправомірно звільнили і не виплатили зарплату, – розказала вона. – Не було підписано жодного документу».

За словами пані Єрмакової, кінокомпанія винна їй 45 тис грн.

Пані Єрмакова повідомила, що зверталася до директора проекту Євгенія Оксаметного, в бухгалтерію та до продюсера Олексія Терентьєва.

«Я зателефонувала до Терентьєва. Він мені сказав, що "був зрив графіку зйомок і треба когось покарати, і оскільки ти була начальником департаменту, то покараємо тебе". Фраза звучала так», – розказала вона.

Після цього пані Єрмакова звернулася до Центру правової допомоги при Українському кіноінституті, керівник якого у відкритому листі просить директорку ТОВ «Стар Медіа» Ольгу Пантелеймонову провести службове розслідування.

Пані Єрмакова повідомила, що 12 грудня звернулася до поліції.

«Зараз ми написали заяву в поліцію за фактом невиплати зарплати та неоформлення трудових відносин. Далі будемо звертатися до податкової і в службу з питань праці. Докази того, що я там працювала, у мене є – і корпоративні листування, і визивному листі, в яких я прописана як художник-постановник», – зазначила пані Єрмакова.

«Детектор медіа» звернувся до кінокомпанії з проханням прокоментувати лист кіноінституту та можливі трудові відносили з пані Єрмаковою.

«Метою поширення даного листа (від директора ГО "Український кіноінститут" Дениса Масликова - ред.) ми бачимо або спробу самопіару громадської організації "Український кіноінститут", або шантаж компанії Star Media. Беручи до уваги скандальну репутацію та інформаційне поле навколо автора вищеназваного листа, ми запросили офіційне звернення на адресу компанії Star Media з підписом уповноваженої особи. Статусом на сьогодні ніякі запити до нас не надходили. Відповідно, ми не бачимо підстав для коментарів або будь-яких дій з нашого боку», – повідомили у кінокомпанії.

На питання «чи співпрацювала Світлана Єрмакова зі Star Media у якості художника-постановника», у кінокомпанії відповіли: «Ні».

Нагадаємо, у вересні 2017 року кінокомпанія Star Media розпочала зйомки 16-серійної мелодрами «Подорож до центру душі» про історію, яка відбувалася у 90-ті роки. Прем’єра відбудеться на телеканалі «Україна».

Продюсери –  Влад Ряшин та Олексій Терентьєв. Режисер-постановник – Дмитро Матов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду