Дві полтавські газети припиняють друк через підвищення тарифів «Укрпошти»

Дві полтавські газети припиняють друк через підвищення тарифів «Укрпошти»

7 Грудня 2017
2411
7 Грудня 2017
16:39

Дві полтавські газети припиняють друк через підвищення тарифів «Укрпошти»

2411
Через підвищення тарифів «Укрпошти» та дорогий друк полтавська газета «Коло» і «Події та коментарі» відмовляються від друкованих версій і з наступного року повністю переходять у електронний формат
Дві полтавські газети припиняють друк через підвищення тарифів «Укрпошти»
Дві полтавські газети припиняють друк через підвищення тарифів «Укрпошти»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«Часи платних газет минають. Нині практично кожен політик видає й розповсюджує безкоштовну газету з програмкою телепередач, прогнозом погоди, новинами звідусіль і розповіддю про свою роботу. Читач не має потреби іти у кіоск (на пошту) й платити гроші за видання, якщо йому у поштову скриньку вже приходить безкоштовний бойовий листок від депутата по округу, газета від сільської ради, а на зупинці тикають у руки купу макулатури», – так пояснила рішення про закриття газети та відсутність можливості передплати на наступний рік видавець і головна редакторка полтавської обласної газети «Коло» Тетяна Цирульник.

Повідомлення про закриття газети «Події та коментарі» з’явилося 5 грудня у Facebook.

Головна редакторка газети Ольга Цвігуненко так пояснила припинення паперової версії:

«Анонсоване підвищення тарифів “Укрпошти” змусило нас прийняти рішення про припинення випуску газети. Це самогубство, але іншого виходу не має. Ми не в змозі більше балансувати між ціна-якість і доступність читачеві VS економічна доцільність. Водночас, читацьку культуру безнадійно зіпсували політики, вкидаючи тонни безкоштовних друкованих продуктів під кожні вибори. Читач звик не платити і готовий жертвувати якістю перед безкоштовним сиром у мишоловці. Загалом тенденція щодо друкованих видань в Україні нерадісна. І якщо у нас залишаться тільки політичні агітки, то у мене немає оптимізму щодо позитивних змін у суспільстві. Бо їх можуть робити тільки думаючі люди. Такі люди читають і аналізують, але їх все менше. Як і видань, які можуть задовольняти їх інформаційні та інтелектуальні потреби».

Як зазначає ІМІ, «Коло» виходило друком протягом 13 років, «Події та коментарі» – протягом 5 років.

 

Нагадаємо, цього року в березні стало відомо, що «Укрпошта» планує підняти розмір тарифів не тільки на доставку передплачених газет і журналів, але й різко збільшити тариф за оформлення (приймання) передплати преси поштою. Національна спілка журналістів України запропонували відкласти підвищення тарифів на доставку преси до 2018 року.

Наприкінці березня стало відомо, що «Укрпошта» запроваджуватиме нові тарифи поетапно – з 1 липня вони підвищаться наполовину від того зростання, яке хотіли запровадити поштовики, а з 1 січня 2018 року – на повний обсяг підвищення.

Як повідомляла НСЖУ, передплатна кампанія 2018 року може бути провальною.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2411
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду