Російський регіональний омбудсмен заявляє, що у Олега Сенцова немає скарг в ув’язненні

Російський регіональний омбудсмен заявляє, що у Олега Сенцова немає скарг в ув’язненні

6 Грудня 2017
1168
6 Грудня 2017
19:02

Російський регіональний омбудсмен заявляє, що у Олега Сенцова немає скарг в ув’язненні

1168
Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії Анатолій Сак повідомив про відвідування українського кінорежисера Олега Сенцова в колонії №8 в заполярному місті Лабитнангі (РФ) в жовтні нинішнього року.
Російський регіональний омбудсмен заявляє, що у Олега Сенцова немає скарг в ув’язненні
Російський регіональний омбудсмен заявляє, що у Олега Сенцова немає скарг в ув’язненні

Про це повідомляє «Укрінформ».

«19 жовтня 2017 року в рамках проведення Громадської Ради при УФСВП Росії по Ямало-Ненецькому АО відбулася зустріч із громадянином Сенцовим О.Г., який відбуває покарання. Зустріч проходила за участі Уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому АО А.І. Сака, голови Громадської наглядацької комісії в Ямало-Ненецькому АО Д.Б. Гонтаря, співробітника УФСВП Росії по Ямало-Ненецькому АО Ю.Н.Руденка, який курирує питання прав людини в місцях відбуття покарання», - написав Анатолій Сак у відповідь на відповідний запит «Укрінформу».

Він також повідомив, що під час відвідування Олега Сенцова запитали про скарги, на що він відповів, що таких не має, і заповнив відповідну анкету, також надіслану «Укрінформу».

Зокрема, в анкеті Сенцов на питання «Чи є претензії до адміністрації в частині забезпечення права на листування», відповів негативно. Водночас раніше російська правозахисниця з Челябінська Тетяна Щур повідомляла, що правозахисники звернулися до прокуратури РФ, Федеральну службу виконання покарань і «Пошту Росії» зі скаргою на невидачу політв'язневі посилок.

Щур прокоментувала це протиріччя так: «Звісно ж, це, як мінімум, недоробок анкети. А може, й навмисна лукавість. Зрозуміло, «листування» і «посилки» не одне й те саме. І відсутність скарг на «забезпечення права на листування» не суперечить скаргам на неналежну, несвоєчасну видачу посилок».

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Нещодавно Олег Сенцов у виправній колонії №8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ, потрапив до штрафного ізолятора. В колонії Олега відвідав його адвокат Дмитро Дінзе.

Як пізніше повідомив адвокат, Сенцова направили на два тижні до штрафного ізолятора через призначене раніше покарання. За словами Дмитра Дінзе, наразі Сенцов уже залишив штрафний ізолятор і перебуває в загоні.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду