Поліція відкрила кримінальне провадження через блокування каналу NewsOne

Поліція відкрила кримінальне провадження через блокування каналу NewsOne

6 Грудня 2017
1459
6 Грудня 2017
18:10

Поліція відкрила кримінальне провадження через блокування каналу NewsOne

1459
Заступник начальника слідчого управління поліції Києва Руслан Дударець повідомив, що за фактом блокування каналу NewsOne відкрито кримінальне провадження.
Поліція відкрила кримінальне провадження через блокування каналу NewsOne
Поліція відкрила кримінальне провадження через блокування каналу NewsOne

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті телеканалу.

«На даний момент ми знаємо організатора, але встановлюємо безпосередніх учасників шляхом аналізу відео і допиту свідків. Відкрито кримінальну справу. Попередня кваліфікація - самоуправство. Після встановлення всіх обставин дії будуть кваліфікуватися відповідним чином - перешкоджання роботі журналістів», - повідомив Руслан Дударець.

Водночас виконавчий продюсер Василь Голованов заявив, що «на даний момент блокування як таке зняте, і проїзд відновлено».

«Але блокпост, встановлений перед телеканалом, люди в камуфляжі і балаклавах, елементи загороджень залишилися. Ми вважаємо, що це психологічний тиск. Роботу ділового центру відновлено», - розповів Голованов.

За його словами, телеканалу довелося скасувати половину запланованих ефірів через те, що гості не могли потрапити в студію.

Раніше канал розповсюдив заяву, у якій стверджувалося, що блокувальники порушили п'ять статей Кримінального кодексу.

Як повідомляв «Детектор медіа», в неділю, 3 грудня, телеканал NewsOne заявив, що невідомі розвантажили мішки біля офісу каналу у Києві й почали ними блокувати в’їзд до каналу. Такі дії невідомих телеканал пов’язав із трансляцією маршу за так званий «народний імпічмент» президента України Петра Порошенка.

Fктивісти заявили, що їх не влаштовують висловлювання народного депутата, власника телеканалу Євгена Мураєва і політика каналу та наголосили, що акція має мирних характер. Раніше у прямому ефірі політичного ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne нардеп Євген Мураєв, який є власником каналу, відповідаючи на запитання колеги по Верховній Раді Світлани Заліщук про події Революції Гідності, назвав їх «державним переворотом».

Згодом до каналу NewsOne виїхала оперативно-слідча група. Пізніше учасники блокування заявили, що власник телеканалу, позафракційний народний депутат Євген Мураєв повинен «покаятися за сепаратистські висловлювання». Також вони вимагають звільнити «найватніших» ведучих і змінити редакційну політику каналу з «ватної прокремлівської» на «патріотичну проукраїнську».

4 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав учасників акції протесту під телеканалом NewsОne припинити блокувати канал.

Станом на ранок 4 грудня співробітники поліції Києва не виявили фактів правопорушень на місці проведення акції протесту біля будівлі, де розміщений телеканал NewsOne, і не вносили якихось відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Президент України Петро Порошенко вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору.

6 грудня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики обговорить питання блокування телеканалу NewsOne. Про це повідомила голова Комітету Вікторія Сюмар.

В  Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що занепокоєні ситуацією з умисним блокуванням входу в будівлю телеканалу NewsOne в Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1459
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду