Комітет з питань протидії корупції проголосував за відставку Єгора Соболєва (ДОПОВНЕНО)

Комітет з питань протидії корупції проголосував за відставку Єгора Соболєва (ДОПОВНЕНО)

6 Грудня 2017
2250
6 Грудня 2017
18:01

Комітет з питань протидії корупції проголосував за відставку Єгора Соболєва (ДОПОВНЕНО)

2250
Сьогодні, 6 грудня, за зняття з посади голови Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції, народного депутата («Самопоміч»), колишнього журналіста Єгора Соболєва проголосувало 12 членів комітету. Питання розглядалося на засіданні першим.
Комітет з питань протидії корупції проголосував за відставку Єгора Соболєва (ДОПОВНЕНО)
Комітет з питань протидії корупції проголосував за відставку Єгора Соболєва (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє «Українська правда».

За відставку Єгора Соболєва проголосували депутати від фракцій «БПП», «Опозиційного блоку», «Відродження», «Радикальної партії Олега Ляшка» та інші.

Перед голосуванням членам комітету дали слово, щоб вони пояснили, чому вони за чи проти звільнення Соболєва.

Більшість депутатів від «Блоку Петра Порошенка» були одностайними - голова антикорупційного комітету має бути звільнений, бо не відповідає займаній посаді.

При чому, деякі із них головною провиною ставило Соболєву «прихильність» до лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Так, депутат від БПП Тетяна Ричкова зазначила, що не може працювати з людиною, «яка вчора бігала по даху і намагається влаштувати державний переворот». За її словами, вона вже кілька місяців не задоволена роботою голови антикорупційного комітету Соболєва.

Підтримали Ричкову  колеги по фракції Олег Барна, Іван Мельничук та Юрій Буглак. Буглак заявив, що Соболєв не відповідає займаній посаді, бо  «захопився роботою у наметах». За словами Мельничука, Комітет протидії корупції перестав ефективно працювати, коли Соболєв почав коментувати дії окремих політиків, та, зокрема, президента.

«Комітет не працює ефективно з тих пір, коли Єгор Соболєв почав звинувачувати когось у чомусь, в тому числі президента. Перетворив комітет на піар-площадку. Спочатку вам був поганий Яценюк, тепер Порошенко і пішли далі», - заявив Мельничук.

Депутати, які були категорично проти рішення звільнення Соболєва з посади голови Комітету, теж висловили свою позицію. Депутат від фракції «Народний фронт» Юрій Тимошенко заявив, що категорично відмовляється голосувати за відставку Соболєва, бо вважає його ефективним керівником і не згоден з позицією колег.

Також  підтримав його і секретар комітету,  позафракційний депутат Дмитро Добродомов. Він заявив, що треба називати речі своїми іменами.

«Мені шкода, що наші колеги забули, чим ми тут маємо займатися, бо є така вулиця Банкова, де вирішили, що у Верховній Раді має бути зручний аудитор НАБУ, і наразі члени комісії від «БПП» виконують поставлену перед ними задачу», - сказав Добродомов.

Деякі інші депутати його підтримали, заявивши, що відставка Соболєва - смертний вирок НАБУ.

Попри це більшість депутатів проголосувала за його відставку. Тепер це питання має затвердити Верховна Рада.

Раніше повідомлялося, що 10 депутатів антикорупційного Комітету вимагають відкликання Єгора Соболєва з посади голови Комітету. Також повідомлялося, що разом з відставкою Соболєва БПП хоче розглянути призначення аудитора НАБУ.  

Голова парламентського Комітету з потидії корупції Єгор Соболєв вважає голосування членів Комітету за його відставку є визнанням ефективної роботи. Про це він сказав у коментарі в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Українська правда».

«Я вважаю, що подібне голосування - це визнання ефективної роботи, оскільки комітет став ініціатором головних антикорупційних законів», - сказав Соболєв.

Він зазначив, що йому з березня погрожували зняти з посади керівника Комітету, тож був готовий до цього.

«Те, що вони набрали голоси на мою відставку значить, що я боровся з корупцією в парламенті. Ми зупинили понад 400 законопроектів, в яких знайшли ознаки корупції, і вони не стали законами. Це успіх», - сказав Соболєв.

Нардеп зазначив, що не виключає, що Рада проголосує за його відставку.

Нагадаємо, 3 грудня в Києві відбулася акція за так званий «народний імпічмент» президента України Петра Порошенка, яку влаштував «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Учасники маршу несли плакати з написами «Імпічмент», прапори України, Грузії, кількох політичних рухів. На Європейській площі пройшов мітинг, на якому перед учасникам маршу з промовами виступили народні депутати Єгор Соболєв, Сергій Лещенко та Юрій Дерев'янко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2250
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду