МІП поділилося з країнами-членами ЄС і НАТО досвідом розробки інформаційного законодавства

МІП поділилося з країнами-членами ЄС і НАТО досвідом розробки інформаційного законодавства

30 Листопада 2017
1293
30 Листопада 2017
10:15

МІП поділилося з країнами-членами ЄС і НАТО досвідом розробки інформаційного законодавства

1293
Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін виступив із доповіддю на закритому семінарі Hybrid CoE «Resilient Legislation», присвяченому проблематиці законодавчих прогалин в інформаційній сфері в контексті гібридних загроз демократичним державам, який пройшов у Гельсінкі.
МІП поділилося з країнами-членами ЄС і НАТО досвідом розробки інформаційного законодавства
МІП поділилося з країнами-членами ЄС і НАТО досвідом розробки інформаційного законодавства

Про це повідомляється на сайті Мінінформу.

«Створення Центру з питань протидії гібридним загрозам в Європі – це великий крок уперед для західних демократій, які все більше піддаються впливу гібридних загроз. Ми сподіваємося на те, що величезний досвід українських експертів у сферах комунікаційних, кібернетичних, енергетичних та інших загроз гібридного характеру буде ефективно використаний. Ми, у свою чергу, готові ділитися нашими напрацюваннями з європейськими партнерами», – зазначив пан Золотухін.

Зазначимо, семінар був організований Hybrid CoE – Європейським Центром протидії гібридним загрозам, що був заснований 12 країнами-членами ЄС і НАТО та розпочав свою роботу 1 липня 2017 року. Центр має на меті сформувати загальне розуміння суті гібридних загроз на стратегічному рівні та сприяти розробці всеохоплюючих заходів у відповідь на загрози на національному рівні та скоординованих заходів на рівні ЄС і НАТО.

Як повідомляв «Детектор медіа», у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який має на меті надати Міністерству інформаційної політики право замовляти телерадіокомпаніям виробництво контрпропагандистських програм для поширення на тимчасово окупованих територіях України та в інтернеті.

Законопроект № 7299 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора» зареєстрували 16 листопада народні депутати з Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, Олена Кондратюк і Ольга Червакова.

Автори пропонують надати Міністерству інформаційної політики право з метою захисту інтересів держави та інформаційних потреб громадян України (зокрема тих, які проживають на тимчасово окупованих територіях України) замовляти виробництво телерадіоорганізаціями передач, «які за своїм змістом спрямовані на запобігання та нейтралізацію реальних і потенційних загроз національній безпеці України (у тому числі протидію пропаганді держави-агресора та/або держави-окупанта)» та будуть поширюватись на тимчасово окупованих територіях України та в інтернеті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1293
Читайте також
12.11.2017 11:00
Георгій Почепцов
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду