Українська поліція подала клопотання до Інтерполу про розшук власника «Українського медіа холдингу»

Українська поліція подала клопотання до Інтерполу про розшук власника «Українського медіа холдингу»

28 Листопада 2017
3320
28 Листопада 2017
17:15

Українська поліція подала клопотання до Інтерполу про розшук власника «Українського медіа холдингу»

3320
22 листопада за запитом Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області було внесено клопотання до Генерального Секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук бізнесмена-втікача, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка.
Українська поліція подала клопотання до Інтерполу про розшук власника «Українського медіа холдингу»
Українська поліція подала клопотання до Інтерполу про розшук власника «Українського медіа холдингу»

Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook.

«Завдяки спільним заходам, вжитим під координацією Прокуратури Одеської області, правоохоронними органами внесено клопотання до Генерального Секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка з метою встановлення його місцезнаходження», - поінформувала вона.

Лариса Сарган нагадала, що Сергій Курченко підозрюється у створенні злочинної організації, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків та вчиненні інших злочинів.

«Лише від його злочинних махінацій з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 2 мільярди гривень обов’язкових платежів. У травні 2017 року прокуратурою погоджено повідомлення про підозру С.Курченку, оголошено у державний розшук та надано дозвіл на затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу. На теперішній час у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Судом вже підтверджено провину 15 фігурантів злочинних оборудок», - зазначила вона.

Раніше бізнесмен, власник «Українського медіа холдингу» Сергій Курченко подав до Печерського районного суду Києва позовну заяву до президента України Петра Порошенка і телеканалу «1+1» про захист своєї честі, гідності та ділової репутації.

«Позов стосується заяви Порошенкапід час візиту до Одеси 7 жовтня 2016 року, коли він сказав, що "пан Курченко - злочинець". Заява була поширена Телевізійною службою новин у випуску о 19:30"», - заявили в прес-службі Курченка. Бізнесмен-втікач заявляє, що якщо не зможе захистити свою честь і гідність, то буде звертатися до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Cергія Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

Збитки, спричинені злочинною організацією, сягають понад 14 млрд гривень. Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

З лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, його оголошено у розшук.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Генеральна прокуратура України мала намір просити суд дозволити заочне засудження бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка, а також екс-заступника голови «Нафтогазу» Олександра Кацуби в жовтні минулого року. 

28 червня 2017 року Курченку складено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за 9 статтями Кримінального кодексу України (ККУ).

У липні 2017 року Генеральна прокуратура України ініціювала  процедуру спеціального досудового розслідування щодо бізнесмена-утікача, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3320
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду