Група «Першого грудня» закликала не використовувати силовиків і суди у політичній боротьбі

Група «Першого грудня» закликала не використовувати силовиків і суди у політичній боротьбі

25 Листопада 2017
1083
25 Листопада 2017
12:06

Група «Першого грудня» закликала не використовувати силовиків і суди у політичній боротьбі

1083
Ініціативна група «Першого грудня» у складі В’ячеслава Брюховецького, Івана Дзюби, Євгена Захарова, Йосипа Зісельса, Мирослава Мариновича, Володимира Панченка, Мирослава Поповича, Всеволода Речицького, Вадима Скуратівського, Юрія Щербака, Ігоря Юхновського, Ярослава Яцківа оприлюднила звернення «Думайте про Україну, не руйнуйте державу!».
Група «Першого грудня» закликала не використовувати силовиків і суди у політичній боротьбі
Група «Першого грудня» закликала не використовувати силовиків і суди у політичній боротьбі

У своєму зверненні учасники групи «Першого грудня» зазначають, що коли правоохоронні органи починають війну між собою, коли  керманичі держави, народні депутати намагаються використати їх у політичній боротьбі, це неминуче обертається компрометацією і ослабленням держави.

«Так і тепер: ми стали свідками абсурдного загострення війни, учасниками якої є Генеральна прокуратура України, Міністерство внутрішніх справ, Національне антикорупційне бюро України, Спеціальна антикорупційна прокуратура, Національне агентство запобігання корупції, Служба безпеки України. І це в той час, як у країні різко загострилася проблема боротьби зі злочинністю, почастішали рецидиви тероризму, а боротьба з корупцією переважно імітується.

З податків громадян  прокурорам, поліцейським, детективам, слідчим виплачуються високі зарплати, проте замість належного виконання ними професійних обов’язків бачимо те, що мало місце й у попередні роки: одні державні структури використовуються для залякування і переслідування інших державних структур, для задоволення політичних амбіцій, прикриття корупційних діянь і зведення особистих рахунків», - йдеться у зверненні групи. 

Учасники групи «Першого грудня» застерігають владу від створення «ручних» правоохоронних органів й судів.

«Складається враження, що влада хоче мати «ручні» правоохоронні органи, а заодно — й суди, із Конституційним включно. Але це згубний шлях. Адже не можна побудувати правову державу, якщо мужі в погонах забувають про своє призначення і стають безвідповідальними політиканами, ляльками в чужих руках», - зазначається у зверненні.

Група закликає владу і політиків припинити «метушню» і почати думати про Україну.

«Час запитати їх: чи відаєте ви, що творите? Подивіться, як тішаться вашою метушнею наші вороги, — може, бодай лиховісний блиск їхніх очей зупинить вас? Думайте про Україну, про державу, не руйнуйте її!», - закликають учасники групи «Першого грудня».

Нагадаємо, Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник прокоментував кримінальну справу за фактом можливого розголошення таємниці слідства посадовою особою правоохоронного органу та стверджує, що під час спілкування з журналістами не надавав їм даних досудового слідства.

Він стверджує, що не розголошував ні державної таємниці, ні таємниці слідства і готовий публічно повторити всі свої заяви, які робив під час таких зустрічей.

Раніше народний депутат з «Народного фронту» Антон Геращенко оприлюднив аудіозапис, на якому нібито директор НАБУ Артем Ситник розповідає стороннім особам результати прослуховування телефонних розмов колишнього заступника військового прокурора Костянтина Кулика зі своєю дружиною.

Згодом, за повідомленням інформагентства, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом можливого розголошення таємниці слідства посадовою особою правоохоронного органу. Генпрокурор Юрій Луценкоповідомив, що у справі фігурує аудіозапис, на якому чутно, як особа, схожа на пана Ситника, розповідає журналістам про матеріали слідства, здобуті у ході санкціонованого судом прослуховування однієї жінки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1083
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду