«Доступ до правди» залишає «Центр UA» і переходить до «Платформи прав людини»

«Доступ до правди» залишає «Центр UA» і переходить до «Платформи прав людини»

20 Листопада 2017
2281
20 Листопада 2017
12:30

«Доступ до правди» залишає «Центр UA» і переходить до «Платформи прав людини»

2281
Із листопада 2017 року «Центр UA» передає права на загальноукраїнський комунікаційний хаб з питань доступу до публічної інформації «Доступ до правди» партнерам з громадської організації «Платформа прав людини». Як і раніше, ресурс продовжить свою роботу на порталі «Української правди»
«Доступ до правди» залишає «Центр UA» і переходить до «Платформи прав людини»
«Доступ до правди» залишає «Центр UA» і переходить до «Платформи прав людини»

Про це повідомляє «Доступ до правди».

 «За майже три роки роботи нам вдалося сформувати найбільшу базу розпорядників публічної інформації, до яких користувачі платформи адресували 27 608 запитів. Від 2015 року на сайті вийшло понад 300 новин, статей, розслідувань, у яких було використано відповіді на інформаційні запити, надіслані з ресурсу», – йдеться на сайті.

Також повідомляється, що ГО «Платформа прав людини» планує й надалі розвивати проекти, спрямовані на здійснення контролю громадськості за діями влади та підвищення ефективності комунікації між владою та громадянським суспільством, поповнювати базу розпорядників та нарощувати сервісні можливості ресурсу.

Нагадаємо, до команди медіа-юристів ППЛ входять Олександр Бурмагін та Людмила Опришко.

«Основними принципами роботи ресурсу, яких домовились дотримуватись тепер вже нові партнери – "Українська правда" та ГО "Платформа прав людини" і надалі будуть максимальна орієнтованість на запитувачів інформації та допомога у вирішенні складних питань, актуальність та націленість на розвиток бази розпорядників, прозорість та об’єктивність у розгляді питань доступу до публічної інформації», – зазначено у повідомленні «Доступу»

Також повідомляється, що головним редактором «Доступу до правди» залишається Леся Ганжа, журналістом – Наталія Патрікєєва.

«Як платформа платформ, Центр UA максимально зацікавлений в тому, аби народжені нами ідеї та проекти масштабувалися та виходили на нові горизонти розвитку навіть поза межами нашої організації. Переконані, “Доступ”  на базі “Платформи прав людини” стане ще сильнішим та впливовішим у популяризації закону про доступ до публічної інформації. Ми ж, у свою чергу сфокусуємося на власних стратегічних завданнях та нових ініціативах», – прокоментувала виконавча директорка ГО «Центр UA» Інна Борзило.

 

Нагадаємо, у березні 2017 року сайт «Доступ до правди» запустив серію публікацій про розпорядників публічної інформації «Хто відповідає на наші запити?». Керівником проекут була призначена журналістка сайту Наталія Патрікєєва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2281
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду