Скасування е-декларування для антикорупціонерів вимагає додаткової аргументації – АП

Скасування е-декларування для антикорупціонерів вимагає додаткової аргументації – АП

13:54,
16 Листопада 2017
1779

Скасування е-декларування для антикорупціонерів вимагає додаткової аргументації – АП

13:54,
16 Листопада 2017
1779
Скасування е-декларування для антикорупціонерів вимагає додаткової аргументації – АП
Скасування е-декларування для антикорупціонерів вимагає додаткової аргументації – АП
Заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко повідомив, що скасування поправок в закон «Про електронне декларування», які передбачають обов'язкове електронне декларування доходів антикорупціонерів, вимагає додаткової аргументації

Про це він сказав на форумі організаційного розвитку громадянського суспільства «Практики свободи» 16 листопада у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Очевидно, що це питання скоріше до політичного класу, тому що багато хто з депутатів, які приймали це рішення, сприймають це досить персонально і емоційно. Тому, для того щоб парламент прийняв це рішення, ще потрібні аргументи, потрібні кроки назустріч один одному», –  сказав пан Павленко.

Він також зазначив, що сподівається на вирішення цього питання у діалозі та закликав громадські організації бути активними і наполегливими у формуванні порядку денного.

Нагадаємо, 23 березня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», внесений президентом Петром Порошенком 14 березня. Закон був ухвалений з урахуванням поправки Тетяни Чорновол, якою зобов’язано до е-декларування громадські організації, що здійснюють антикорупційну діяльність, а також всіх контрагентів установ та організацій, що отримують кошти з програм міжнародної технічної допомоги, спрямованих на протидію корупції.

24 березня Верховна Рада спробувала скасувати результати голосування за закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», але їй не вистачило голосів.

Голова громадської організації «Детектор медіа» та шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважала, що Президент України Петро Порошенко мав ветувати ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» та повернути його до Верховної Ради з його пропозиціями.

25 березня Коаліція провідних неурядових організацій «Реанімаційний пакет реформ» звернулась до президента Петра Порошенка із закликом повернути до Верховної Ради ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» для термінового повторного розгляду з виключенням норм, «які порушують права громадян і загрожують розвиткові демократії в Україні».

Попри це зміни до закону про е-декларування було підписано президентом 27 березня і 30 березня закон набув чинності.

Зміни до закону про електронне декларування розкритикували міжнародна правозахисна організація Freedom House, міжнародна антикорупційна мережа Transparency International та українське представництво «Transparency International Україна».

У вересні РПР закликав владу усунути дискримінаційні недоліки у законопроектах щодо публічного звітування ГО та невідкладно їх ухвалити.

Фото: "Слово і діло"

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду