Комітет свободи слова запропонував оголосити 8 листопада Днем української пісні

Комітет свободи слова запропонував оголосити 8 листопада Днем української пісні

8 Листопада 2017
1488
8 Листопада 2017
17:17

Комітет свободи слова запропонував оголосити 8 листопада Днем української пісні

1488
Комітет свободи слова та інформаційної політики підтримав ініціативу представниці Президента України в парламенті, народного депутата Ірини Луценко.
Комітет свободи слова запропонував оголосити 8 листопада Днем української пісні
Комітет свободи слова запропонував оголосити 8 листопада Днем української пісні

Члени Комітету свободи слова на черговому засіданні 8 листопада 2017 року, розглянувши звернення народного депутата Ірини Луценко щодо визначення дати Дня української пісні, одноголосно підтримали пропозицію голови Комітету Вікторії Сюмар оголосити такий день 8 листопада і вирішили щодо цього звернутися з відкритим листом до Президента України.

За словами Вікторії Сюмар, це було б символічно, оскільки саме 8 листопада 2016 року вступив в силу закон про квоти на україномовну пісню в радіоефірі, після чого її обсяги в українському ефірі збільшилися.

«Цей закон створив правові засади для повернення української пісні і музики в ефір вітчизняних радіостанцій. Його ухвалення, на переконання музикознавців, експертів, дало потужний імпульс справі відродження і розвитку різножанрового національного музичного мистецтва. А наступний день календаря –  9 листопада, коли Україна відзначає День української писемності та мови. Таке «сусідство» визначних дат є доречним ще й з огляду на можливості організації в цей час проведення різноманітних культурно - масових заходів», –  зазначила Вікторія Сюмар.

8 листопада 2017 року набула чинності норма закону про 30% україномовних творів у радіоефірі.

Як повідомляв «Детектор медіа», у жовтні на українських радіостанціях квота українських пісень у середньому становила 32%, а частка ведення передач державною мовою – 81%. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не виявила порушень вимог законодавства про квоти.

Такі дані оприлюднив 1 листопада у Facebook член Нацради Сергій Костинський за результатами чергової хвилі моніторингу 16-ти загальнонаціональних радіостанцій.

За даними Нацради, найбільшу частка українських пісень зафіксовано в ефірі радіостанції «Країна ФМ» (100%), а також радіостанцій Суспільного мовлення: «Промінь» – 98%, «Українське радіо» – 90%, «Культура» – 66%.

Фото: Галицький Кореспондент

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1488
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду