Росія братиме участь у «Євробаченні-2018» в Лісабоні – організатори

Росія братиме участь у «Євробаченні-2018» в Лісабоні – організатори

8 Листопада 2017
2536
8 Листопада 2017
11:02

Росія братиме участь у «Євробаченні-2018» в Лісабоні – організатори

2536
Організатори міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» заявили, що Росія зможе взяти участь у «Євробаченні-2018» після перерви цього року, коли її учасниця Юлія Самойлова не виступала на пісенному конкурсі в Києві.
Росія братиме участь у «Євробаченні-2018» в Лісабоні – організатори
Росія братиме участь у «Євробаченні-2018» в Лісабоні – організатори

Про це передає «Радіо Свобода» з посиланням на повідомлення організаторів на сайті.

«Пісенний конкурс «Євробачення-2018» передбачає, що 42 країни вийдуть на сцену в Лісабоні. 2018-й року стане особливим роком для Швеції, яка відзначить 60-річчя своєї першої появи на конкурсі в 1958 році. Росія також повернеться на конкурс через рік після своєї відсутності», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 березня 2017 року СБУ заборонила Юлії Самойловій в'їзд на територію України терміном на три роки через те, що вона нелегально в'їхала в Крим, оминувши український контрольно-пропускний пункт. 27 червня 2015 року Юлія Самойлова виступала в окупованій Керчі на гала-концерті фестивалю «Світ спорту та добра». Таким чином співачка порушила українське законодавство та автоматично внесена у «чорні списки» осіб, яким заборонений  в’їзд в Україну.

У свою чергу Росія відмовилася транслювати конкурс та відправляти в Україну іншого учасника. 

На 62-му міжнародному пісенному конкурсі «Євробаченні-2017» у Києві переміг представник Португалії 27-річний Сальвадор Собрал з піснею Amar Pelos Dois («Любов за двох») португальською мовою, яку написала його сестра – Луїза Собрал. Португалія вперше за 53 роки, відколи країна бере участь у конкурсі, прийматиме «Євробачення-2017». 

Додамо, суспільний мовник Португалії RTP (Rádio e Televisão de Portugal) оголосив, що господарем «Євробачення-2018» стане Лісабон. Півфінали конкурсу «Євробачення-2018» відбудуться 8 і 10 травня, фінал – у суботу, 12 травня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2536
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду