«Миротворец» вніс російського журналіста Захара Виноградова у свою базу як «антиукраїнського пропагандиста»

«Миротворец» вніс російського журналіста Захара Виноградова у свою базу як «антиукраїнського пропагандиста»

7 Листопада 2017
1378
7 Листопада 2017
19:23

«Миротворец» вніс російського журналіста Захара Виноградова у свою базу як «антиукраїнського пропагандиста»

1378
Служба безпеки України прийняла рішення про заборону в’їзду в Україну журналісту російського державного інформаційного агентства «РИА Новости» Захару Виноградову ще 5 листопада, повідомляє «Миротворец», який вніс його у свою базу. Сьогодні, 7 листопада, журналіста затримали українські прикордонники на станції Конотоп (Сумська область).
«Миротворец» вніс російського журналіста Захара Виноградова у свою базу як «антиукраїнського пропагандиста»
«Миротворец» вніс російського журналіста Захара Виноградова у свою базу як «антиукраїнського пропагандиста»

Захар Виноградов  був внесений у базу сайту «Миротворець» вже після підтвердження СБУ рішення про заборону російському журналісту в'їзду в Україну терміном на 5 років. Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«Службою безпеки України прийнято рішення щодо заборони в’їзду в Україну вказаній Вами особі (Захара Виноградова. – ДМ) терміном на 5 років. Служба безпеки України приймає рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства відповідно до ст. 13 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" в інтересах забезпечення національної безпеки України.

Рішення про заборону в’їзду в Україну приймається, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБ України», - заявила вона.

Пані Гітлянська зазначила, що наразі це все, що може повідомити СБУ.

На сайті «Миротворец»  вказано, що Захар Виноградов «антиукраїнський пропагандист», який маніпулював суспільно значущою інформацією.

При цьому зазначається, що рішення про заборону в’їзду СБУ прийняла 5 листопада.

Також вказано, що Захар Виноградов підписав у 2015 році «Открытое обращение Ассоциации "Центр исследований экономического и социокультурного развития стран СНГ, Центральной и Восточной Европы" к политическим и общественным деятелям Запада и России», яке опубліковане на сайті «РИА Новости Украина».

«Украинский кризис привел к резкому нарастанию международной напряженности, поставил под угрозу все то — позитивное, что было достигнуто при строительстве европейской безопасности за последние четверть века…

В западной печати развернута массовая антироссийская кампания, в лице Москвы формируется образ опасного врага. Соответственно российские средства массовой информации отвечают антизападничеством, в первую очередь антиамериканизмом. Наносится огромный ущерб не только отношениям между государствами, но и народами. В условиях нарастающей тревоги политикам России и Запада необходимо проявить максимум мудрости, взвешенности и благоразумия с тем, чтобы повернуть вспять крайне опасное развитие событий в Европе», - йшлося у зверненні.

Нагадаємо, Сьогодні, 7 листопада, у Конотопі прикордонники не впустили в Україну російського журналіста державного інформаційного агентства «РИА Новости» Захара Виноградова.

За повідомленням LB.ua, прикордонники висадили журналіста з потяга Москва-Одеса в Конопі о 6:00 під час перевірки документів.

«Мені на 5 років заборонено в’їзд на Україну. Це рішення СБУ. Причина рішення невідома. Зворотний поїзд буде о 18:00, до цього часу я буду перебувати тут (в Конотопі)», – прокоментував журналіст.

Захар Виноградов народився в Одесі. З 2006 по 2011 роки був керівником представництва «РІА Новини» в Україні. З 2011 року по цей час працює в московському офісі «РИА Новости».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду