Всі листи на адресу Олега Сенцова в Якутії відправляли до Москви - адвокат

Всі листи на адресу Олега Сенцова в Якутії відправляли до Москви - адвокат

4 Листопада 2017
1167
4 Листопада 2017
17:07

Всі листи на адресу Олега Сенцова в Якутії відправляли до Москви - адвокат

1167
Управління Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП) по республіці Саха (Якутія) повідомило про «проведення службової перевірки» через скарги українського режисера Олега Сенцова, якому не доставляють всю кореспонденцію.
Всі листи на адресу Олега Сенцова в Якутії відправляли до Москви - адвокат
Всі листи на адресу Олега Сенцова в Якутії відправляли до Москви - адвокат

Про це 3 листопада повідомляє «Крим.Реалії».

Зазначено, що управління ФСВП відреагувало на лист Олега Сенцова, що був опублікований на сайті вищевказаної організації 30 вересня. У листі він вказав, що за рік якутський опервідділ видав йому на руки тільки дві листівки: одну на Новий рік і другу – на день народження. У зв'язку з цим начальник управління ФСВП Росії по Республіці Саха (Якутія) Тарасов пообіцяв створити комісію для проведення службової перевірки за фактом наявності ознак дисциплінарного проступку співробітників.

Як повідомляє сайт організацїї, в ході перевірки наглядового органу встановили, що в 2016 року на ім'я Сенцова надійшло 58 листів, в цьому – 15. В управлінні ФСВП стверджують, що всі зазначені листи вручили засудженому.

Проте адвокат Сенцова Дмитро Дінзе стверджує, листи до засудженого не доходять, йому віддали тільки одну листівку на Новий рік і одну на день народження. «Співробітники йому сказали, що всю його кореспонденцію пересилають в Москву», – розповів Дінзе.

Раніше адвокат повідомив, що український режисер Олег Сенцов перебуває у виправній колонії № 8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.  Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що етапування Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізоляцію українського політв'язня.

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1167
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду