Мінінформполітики називає три напрямки внутрішньої інформаційної безпеки України

Мінінформполітики називає три напрямки внутрішньої інформаційної безпеки України

2 Листопада 2017
1202
2 Листопада 2017
19:27

Мінінформполітики називає три напрямки внутрішньої інформаційної безпеки України

1202
Перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова заявила, що для забезпечення внутрішньої інформаційної безпеки необхідно відновити мовлення на окуповані території, зупинити незаконний сигнал звідти і створювати якісний специфічний контент для непідконтрольних територій.
Мінінформполітики називає три напрямки внутрішньої інформаційної безпеки України
Мінінформполітики називає три напрямки внутрішньої інформаційної безпеки України

Про це вона сказала на засіданні круглого столу «Стратегія повернення тимчасово окупованих територій Донбасу», повідомляє «Укрінформ».  

«Є три загальні треки, у яких ми сьогодні рухаємося в напрямку внутрішньої інформаційної безпеки. Перший - це відновлення мовлення, тобто розбудова системи національного телерадіомовлення. Другий - це зупинення незаконного сигналу, який сьогодні досягає до підконтрольної Україні території з окупованих територій. Це ще складніший процес, ніж відновити мовлення, тому він вимагає достатньо великого фінансового ресурсу і в деяких речах навіть політичної волі. Третій трек уже не зовсім про МІП, а про мовників, про учасників інформаційного процесу - це якість контенту», - сказала Еміне Джапарова

У цьому контексті вона зауважила, що в умовах великої кількості каналів отримання інформації – «і супутник, і інтернет, і цифра, і аналог» - людина має змогу обирати, що дивитися. Тому, на думку Джапарової, казати, що сьогодні у Криму і на Донбасі люди живуть в інформаційному гетто, не дуже коректно, тому що доступ до українських ЗМІ через супутник або інтернет точно є. 

«І це вже питання, чи вони хочуть дивитися, слухати або читати українські ЗМІ, а якщо не хочуть, то чому, і як зробити, щоб це було цікаво для них», - акцентувала вона.

За її словами, створення специфічного контенту для окупованих територій має стати спільним завданням і держави, і приватних мовників. Як приклад такого високоякісного контенту вона назвала проекти «Крим.Реалії», «Донбас.Реалії», створені «Радіо Свобода».

«Мені здається, що сьогодні нашим мовникам теж варто про це замислитися, навіть розуміючи, що це не є комерційно вигідним», - зазначила Еміне Джапарова.

Нагадаємо, на початку жовтня перша заступниця міністра інформаційної політики України (МІП) Еміне Джапарова поінформувала про основні здобутки Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення. За її словами, за час роботи Комісії збільшено на 27 % покриття українським телерадіомовленням територій в Донецькій та Луганській областях. При цьому FМ-радіомовлення на підконтрольних і непідконтрольних територіях збільшилося на 40% (до 700 тисяч людей), аналогове телемовлення збільшилося на 30%, цифрове – на 9%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду