Уряд США попередив провідні американські компанії про загрозу низки кібератак

Уряд США попередив провідні американські компанії про загрозу низки кібератак

22 Жовтня 2017
941
22 Жовтня 2017
14:21

Уряд США попередив провідні американські компанії про загрозу низки кібератак

941
Уряд Сполучених Штатів звернувся до громадськості з рідкісним попередженням про небезпеку кампанії кібератак, скерованих проти енергетичних та індустріальних компаній.
Уряд США попередив провідні американські компанії про загрозу низки кібератак
Уряд США попередив провідні американські компанії про загрозу низки кібератак

Це доказ, що кібератаки становлять дедалі більшу небезпеку для енергетичної індустрії та інших установ громадської інфраструктури, повідомляє Голос Америки з посиланням на сторінку Інформаційного агентства Reuters.

Документ, який Міністерство внутрішньої безпеки і Федеральне бюро розслідувань розповсюдили електронною поштою в п’ятницю ввечері, містить попередження, що ядерна, енергетична, авіаційна, водна й інші критичного значення галузі індустрії були об’єктами атак від щонаймеше травня цього року. Згідно з повідомленням, хакерам вдалося проникнути в деякі мережі, але не подано конкретних жертв і не названо випадків саботажу.

Метою нападників було ввійти у мережі деяких організацій за допомогою електронних листів та інтернет-сторінки для отримання дозволу для входу до мереж атакованих установ.

Американські орган влади ведуть моніторинг цієї діяльності протягом місяців, яку вони початково описали детально в секретному документі, про що повідомило інформаційне агентство Reuters. В цьому документі, який приватно розповсюджено серед загрожених фірм, описано ряд дій, зосереджених на ядерній та енергетичній галузях, а також на виробничих секторах.

Експерт з питань безпеки індустріальних мереж Роберт Лі з фірми безпеки Dragos заявив, що документ зосереджується на кількох групах, які вкрали «посвідчення особи» і вели шпигунську діяльність у США та інших країнах.

За його словами, ці групи, за всіма ознаками, ведуть діяльність на користь російського уряду. Однак його співробітники з фірми Dragos ведуть моніторинг хакерів, які, за всіма ознаками, пов’язанітакож з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю.

В одному випадку хакерам вдалося проникнути в один з об’єктів, який вони атакували.

Як повідомляв «Детектор медіа», 12 жовтня Служба безпеки України попередила про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки та надала свої рекомендації.

Цілями зловмисників визначені великі державні та приватні компанії, повідомляв прес-центр СБУ.

«Основна мета порушити штатне функціонування інформаційних систем, що може дестабілізувати ситуацію в країні», – йшлося у повідомленні.

За даними СБУ, атака може бути здійснена з використанням оновлень, у тому числі загальнодоступного прикладного програмного забезпечення, а механізм її реалізації буде подібним до кібератаки, проведеної в червні 2017 року.

Як писав «Детектор медіа», у зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері.

За фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Фото: 112.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
941
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду