У Росії активісти провели акцію пам'яті вбитої журналістки Анни Політковської

У Росії активісти провели акцію пам'яті вбитої журналістки Анни Політковської

8 Жовтня 2017
1253
8 Жовтня 2017
10:34

У Росії активісти провели акцію пам'яті вбитої журналістки Анни Політковської

1253
Близько 200 людей прийшли до Соловецького каменя у Петербурзі, щоб вшанувати пам'ять Анни Політковської, яка була вбита в Москві в ліфті власного будинку 7 жовтня 2006 року.
У Росії активісти провели акцію пам'яті вбитої журналістки Анни Політковської
У Росії активісти провели акцію пам'яті вбитої журналістки Анни Політковської

Про це повідомляє російська служба «Радіо Свобода»

Організатор акції, депутат Законодавчих зборів Петербурга Борис Вишневський зауважив, що влада, які не любила живу Анну Політковську, «не любить її і мертву» - особливо нагадувань, що розслідування її вбивства фактично не завершено, а організатори та замовники її вбивства так і не знайдені. Депутат упевнений, що поки цього не станеться, всі, хто пам'ятає Політковську, хто читав її статті і книги, будуть збиратися в день її вбивства біля Соловецького каменя.

Активіст, публіцист Олександр Скобов заявив, що для всіх, хто брав близько до серця події Чеченської війни, важлива фігура Політковської, яка по суті віддала життя за те, щоб люди дізналися правду про цю війну.

На думку громадянської активістки Олени Віленської, Анна Політковська робила те, чого не робив ніхто інший, розповідаючи про війну в Чечні і ті злочини, які там відбувалися. Віленська вважає, що до Соловецького каменю треба приходити ще і 5 лютого, в день масового вбивства мирних жителів села Нові Алди, що сталося 5 лютого 2000 року, оскільки журналістка детально писала про цю трагедію. Інші учасники акції також говорили про те, як важливо пам'ятати Анну Політковську, вимагали знайти і покарати винних у її вбивстві.

Нагадаємо, США закликають російську владу знайти замовників вбивства російської журналістки і правозахисниці Анни Політковської. 7 жовтня 2017 року минає 11 років відколи в Москві в під’їзді свого будинку була вбита оглядачка російської «Новой газеты» Анна Політковська. Замовника вбивства досі не названо. Анна Політковська була відома критичними матеріалами про російську владу, ситуацію в Чечні і на Північному Кавказі. За звинуваченням у вбивстві засуджені п’ять осіб.

Фото: Тетяна Вольтська

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1253
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду