Курс «Новинна грамотність» вже доступний онлайн. Безкоштовно

Курс «Новинна грамотність» вже доступний онлайн. Безкоштовно

5 Жовтня 2017
13015
5 Жовтня 2017
14:04

Курс «Новинна грамотність» вже доступний онлайн. Безкоштовно

13015
Безкоштовний онлайн-курс «Новинна грамотність», розроблений ГО «Детектор медіа», вже у вільному доступі. Відомі журналісти та редактори на конкретних кейсах пояснюють стандарти журналістики. Курс стане в нагоді усім, кому цікава тема медіа.
Курс «Новинна грамотність» вже доступний онлайн. Безкоштовно
Курс «Новинна грамотність» вже доступний онлайн. Безкоштовно

Ви можете знайти онлайн-курс тут.

«Новинна грамотність» складається з 11 модулів. Автори доступно розповідають, якими є джерела новин та критерії перетворення подій на новинні приводи, як створюються новини, які існують професійні стандарти й етичні дилеми. А також як ЗМІ маніпулюють громадською думкою, а соціальні мережі змінюють сприйняття новин їхньою аудиторією.

Окрему увагу розробники курсу приділили основним медіавласникам в Україні та небезпеці замовчування певних тем.

Серед авторів посібника – Діана Дуцик, Маргарита Чорнокондратенко, Алла Федорина, Наталя Стеблина, Ірина Виртосу, Тарас Назарук, Наталія Виговська, Зоя Красовська.

Посібник розроблений за підтримки Internews Network.

Нагадаємо, минулого року ГО «Детектор медіа» презентувала перший сучасний онлайн-посібник з медіаграмотності для підлітків «МедіаДрайвер». Він є інноваційним освітнім проектом, основна мета якого − навчити підлітків орієнтуватися у світі медіа та критично сприймати інформацію, яку вони отримують з різних медіаканалів. Інтерактивний посібник складається з 16 мультимедійних тематичних розділів з елементами гейміфікації. Кожний розділ супроводжується тестом для оцінки засвоєних знань. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13015
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду