Стало відомо, з якого регіону почнеться впровадження мовлення громад

Стало відомо, з якого регіону почнеться впровадження мовлення громад

2 Жовтня 2017
2157
2 Жовтня 2017
10:56

Стало відомо, з якого регіону почнеться впровадження мовлення громад

2157
Першим регіоном, де почнуть реалізовувати довгостроковий проект радіо громад, стане Сумщина.
Стало відомо, з якого регіону почнеться впровадження мовлення громад
Стало відомо, з якого регіону почнеться впровадження мовлення громад

Покрокову інструкцію для організації проекту радіо громад представив 29 вересня під час робочої поїздки в Сумську область  Член Національної ради Сергій Костинський.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Питання розбудови телерадіопростору прикордонної області пан Костинський обговорив із главою Сумської ОДА Миколою Клочком, главами райдержадміністрацій прикордонних районів і медійниками.

За словами Сергія Костинського, наразі Національна рада прорахувала 5 радіочастот для розбудови місцевого мовлення у містах Білопіллі, Глухові, Конотопі, Охтирці, Тростянці. Головне завдання райдержадміністрацій – замовити та отримати частотний ресурс, підкреслив пан Костинський, прорахунок частот регулятор бере на себе.

«Сумська область є важливим прикордонним регіоном, тож необхідно забезпечити телерадіомовлення в прикордонних районах області та місцях, де є «білі плями», - наголосив у виступі перед учасниками наради Сергій Костинський. - Тож першим кроком стане оголошення конкурсів на вільні цифрові та FM-частоти для цього регіону».

За словами очільника Сумщини Миколи Клочка, протяжність державного кордону з Росією в Сумській області, яка межує з Брянською, Бєлгородською та Курською областями Російської Федерації, найдовша в державі і складає 562,5 км.

Сумська область разом із Одещиною та Харківщиною увійшла до пріоритетів діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, створеної при Міністерстві інформаційної політики, повідомив Сергій Костинський. За результатами наради буде розроблено план дій із розвитку телерадіомовлення в області. Він також нагадав, що нещодавно Національна рада оголосила конкурс на вільні частоти в багатоканальній мережі МХ-5. Для Сумської області є вільні місця в м. Білопіллі, с. Овлашах (м. Ромни) і м. Тростянці.

Представників ЗМІ також цікавили питання виконання мовних квот на радіо і запровадження з 13 жовтня обов’язкової частки державної мови на телебаченні, подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності тощо.

Йшлося і про терміни вимкнення аналогового телевізійного сигналу. Сергій Костинський заявив, що це має відбутися тоді, коли хоча б приблизно 80% населення матимуть змогу приймати зображення в цифрі, а також зазначив, що жоден із місцевих мовників від переходу з аналогу на цифру не повинен постраждати.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 22 грудня 2016 року у парламенті було зареєстровано законопроект «Про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні». Його авторами є восьмеро з десяти членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, а також двоє депутатів, які планують стати членами цього комітету: Вікторія Сюмар, Григорій Шверк, Олександр Опанасенко, Олена Кондратюк, Ольга Червакова, Богдан Онфрик, Дмитро Стеценко, Владислав Севрюков, Юрій Павленко та Олександр Сочка.

18 січня 2017 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні підтримав законопроект про мовлення громад.

Фото: nrada.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2157
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марина
2396 дн. тому
А Харьков, полный агентов ФСБ и российскиъ СМИ- не важный регион?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду