На Рівненщині планують добудувати телевежу заввишки 110 метрів

На Рівненщині планують добудувати телевежу заввишки 110 метрів

28 Вересня 2017
1307
28 Вересня 2017
13:45

На Рівненщині планують добудувати телевежу заввишки 110 метрів

1307
У селі Копань Демідівського району Рівненської області планують завершити монтаж радіотелепередавальної станції (РТС), яка тривалий час залишалася недобудованою.
На Рівненщині планують добудувати телевежу заввишки 110 метрів
На Рівненщині планують добудувати телевежу заввишки 110 метрів

Це питання внесено до пріоритетів діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, що створена при Міністерстві інформаційної політики, повідомляє сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про те, що завершення будівництва телевежі затримується вже декілька років, членів Нацради поінформувало керівництво Рівненської області під час виїзного засідання регулятора в Рівному 22 вересня.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ) відновить монтаж вежі, висота якої нині становить 70 метрів. Після завершення монтажних робіт щогла сягне 110 метрів, що значно розширить територію розповсюдження сигналу радіостанцій Суспільного мовлення.

«Будівництво телевежі в прикордонній області є стратегічним проектом. Після обговорення питання на Комісії Концерн РРТ взяв на себе зовоб’язання до кінця року завершити її монтаж. Також ми домовилися, що місцеві мовники звернуться до Національної ради за прорахунком нових частот. Таким чином, дефіцит українського мовлення в цій частині регіону найближчим часом буде ліквідовано», – заявив пан Костинський.

Нагадаємо, 27 березня було відкрито нову телевежу в селищі Чонгар Херсонської області на межі з Кримом заввишки 150 метрів, її планують збільшити до 200 метрів. 22 серпня було відкрито нову телевежу в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області заввишки 134 метри. Цього року заплановано збільшити з 92 до 110 метрів висоту телевежі в селищі Чаплинка Херсонської області на межі з Кримом, а також побудувати нову телевежу в місті Покровську Донецької області заввишки 200 метрів замість існуючої 69-метрової.

Фото: Facebook-сторінка Демидівський район on-line

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду