З Молдови видворили журналістку однієї із провідних російських пропагандистських газет

З Молдови видворили журналістку однієї із провідних російських пропагандистських газет

27 Вересня 2017
1130
27 Вересня 2017
17:27

З Молдови видворили журналістку однієї із провідних російських пропагандистських газет

1130
Російська газета «Комсомольская правда», заявила, що молдовські силовики не дозволили в’їхати в країну кореспондентці видання Дар’ї Асламовій, яка начебто планувала взяти інтерв’ю у президента Молдови Ігоря Додона й мала його письмову згоду.
З Молдови видворили журналістку однієї із провідних російських пропагандистських газет
З Молдови видворили журналістку однієї із провідних російських пропагандистських газет

Про це повідомляє «Комсомольская правда», не подаючи позицію молдовських силовиків щодо інциденту і називаючи їх «громилами» та «бандитами у погонах».

З цієї інформації можна зрозуміти, після прильоту Дар’ю Асламову затримали на паспортному контролі.

«У будки прикордонника, який перевіряє паспорти, вже стояли кілька озброєних автоматами громил (мабуть, боялися, що наша тендітна Асламова чинитиме опір) з роздрукованою фотографією. Коли з’явилася наша спецкор, "Джеймси Бонди", які занудьгували, відразу накинулися на неї, навіть не давши пройти паспортний контроль», - пише російське видання у притаманному йому стилі.

Після цього Дар’ї Асламовій начебто повідомили, що в'їзд до Молдови їй закритий. Після цього  російську журналістку літаком відправили до Бухареста (Румунія).

«Природно, "бандити в погонах" не назвали себе, не показали будь-які документи, а просто серед білого дня продемонстрували, яким чином їх країна бореться за такі "європейські цінності", як свобода слова», - обурюється прокремлівське видання.

Відомо, що президент Молдови Ігор Додон, що займає прокремлівську позицію, обурився рішенням співробітників прикордонної поліції, які відмовили Асламовій у в’їзді в Молдову.

«Я обурений недопущенням в країну кореспондента «Комсомольської правди» Дар'ї Асламова. Це черговий ворожий крок уряду РМ щодо нашого стратегічного партнера - Російської Федерації», - цитує його Іnfotag.md.

За його словами, «русофобські шовіністи з владних кабінетів переходять всі межі».

«Сьогодні кожному російському журналісту, що прибуває в країну, доводиться відправляти персональне запрошення. При цьому всі журналісти румунських ЗМІ, які здійснюють антимолдовську, антидержавну діяльність, безперешкодно працюють в РМ», - зазначив Додон.

Раніше Молдова відмовила у в’їзді головному редактору російської газети «Аргументы и факты» Ігорю Черняку. Президент Молдови Ігор Додон, що має проросійську позицію, вимагає пояснень від власних спецслужб приводу інциденту.

Нагадаємо, у червні в парламенті Молдови був зареєстрований законопроект про заборону на території Молдови російської політичної та інформаційної телевізійної пропаганди. У відповідь Ігор Додон заявив, що не підпише закон, спрямований проти російської пропаганди в ЗМІ, який пропонує прийняти Демократична партія Молдови (ДПМ).

Читайте також на «Детекторі медіа»: «Молдовская медиареволюция. Часть 1: Прокремлевский президент как стимул запрета российских теленовостей».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1130
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду