На Дніпропетровщині почали розслідувати перешкоджання журналістам «Стоп корупція ТБ»

На Дніпропетровщині почали розслідувати перешкоджання журналістам «Стоп корупція ТБ»

20 Вересня 2017
1087
20 Вересня 2017
17:05

На Дніпропетровщині почали розслідувати перешкоджання журналістам «Стоп корупція ТБ»

1087
У Кривому Розі (Дніпропетровська область) відкрили кримінальне провадження через перешкоджання роботі журналістів під час зйомок території гірничо-рудного підприємства «Євраз Суха Балка».
На Дніпропетровщині почали розслідувати перешкоджання журналістам «Стоп корупція ТБ»
На Дніпропетровщині почали розслідувати перешкоджання журналістам «Стоп корупція ТБ»

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Провадження відкрили за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню журналістської діяльності).

13 вересня до правоохоронців звернулися кореспонденти інформаційного агентства «Стоп корупція ТБ», повідомивши, що працівники підприємства перешкоджали їхній роботі.

За словами журналістів, коли безпілотник, яким вони здійснювали аеровідеозйомку підприємства, зробив вимушену посадку за межами підприємства, співробітники охорони забрали його і відмовились віддавати їхнє майно.

Як розповіли журналісти, вони знімали підприємство за редакційним завданням: хотіли перевірити інформацію, що підприємство без дозволу Держгеонадр здійснює видобуток руди.

Підприємство «Євраз Суха Балка» в офіційній заяві повідомило, що співробітники служби безпеки підприємства зустрілися з представниками ЗМІ, щоб передати їм дрон, «однак при особах не виявилося документів, які б підтверджують їхнє право володіння квадрокоптером».

Також на підприємстві заявили, що «використання журналістами немаркованих безпілотних літальних апаратів для зйомки з повітря режимних об’єктів порушує цілу низку законів і нормативно-правових актів».

«Жодних повідомлень про те, що журналіст або творчий колектив здійснюватимуть збір інформації за допомогою БПЛА, до підприємства не надходило. Сам БПЛА не мав жодних розпізнавальних знаків, які могли б дати можливість точно ідентифікувати його», – мовиться в повідомленні.

Також на підприємстві заявили, що безпілотник переміщався по території, де перебувають об’єкти підвищеної небезпеки, що могло створити загрозу для роботи обладнання підприємства, і про створення прецеденту, який «може загрожувати безпеці багатьох підприємств».

Рудник «Євраз Суха Балка» - одне з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні. Спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. До складу підприємства входять шахти Ювілейна та ім. Фрунзе. Входить до групи Evraz (РФ).

Нагадаємо, поліція міста Кам’янського (Дніпропетровська область) повідомила, що поки не розкрила жоден із злочинів проти ЗМІ та проти журналістів, які відбулись наприкінці 2016-го і в 2017 році.

Фото: «Новое время»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1087
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду