В Україні з’явилась нова літературна премія «Нонфікшн»

В Україні з’явилась нова літературна премія «Нонфікшн»

17 Вересня 2017
3402
17 Вересня 2017
12:29

В Україні з’явилась нова літературна премія «Нонфікшн»

3402
На Форумі видавців у Львові презентували першу літературну премію з документальної та науково-популярної літератури з призами 25-40 тисяч гривень.
В Україні з’явилась нова літературна премія «Нонфікшн»
В Україні з’явилась нова літературна премія «Нонфікшн»

Міжнародний благодійний фонд «Смолоскип» та всеукраїнський рейтинг «Книжка року» заснували премію «Нонфікшн». Її презентували в межах 24 Форуму видавців у Львові. Тексти учасників конкурсу оцінюватиме «Книжка року».

Ростислав Семків, виконавчий директор фонду «Смолоскип», зазначив, що премію створили задля популяризації українського продукту.

«Важливо, що ми бачитимемо практичний наслідок: кожна премія – це критерії оцінки якості, тому нова перекладна нон-фікшн-література, яка з`являється, сприятиме розвитку українського нонфікшну», – каже він.

Письменник Володимир Тихий додає, що премія є недержавною ініціативою.

«Ми не залежимо ні від держави, ні від будь-кого іншого. Спонсори премії надали достатньо коштів, аби вручати премії до 2020 року», – сказав він.

Володимир Тихий вірить, що нова премія може стати дороговказом для нових українських авторів.

Одним із критеріїв, за якими добиратимуть нонфікшн-тексти, буде їхня доступність для молодої аудиторії.

Нагадаємо, що цього року в Україні з’явилось видавництво, що спеціалізується на репортажах та нонфікшн-літературі «Човен», засноване Львівським медіафорумом.

Анна Ільченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3402
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду