Газета «Апостолівські новини» виграла суд щодо фінансування з боку районної влади

Газета «Апостолівські новини» виграла суд щодо фінансування з боку районної влади

14 Вересня 2017
2431
14 Вересня 2017
19:17

Газета «Апостолівські новини» виграла суд щодо фінансування з боку районної влади

2431
Головна редакторка газети «Апостолівські новини» (Дніпропетровська область) Вікторія Михальченко подала судовий позов щодо протиправних дій Апостолівської районної ради і невиконання зобов’язань по фінансуванню видання. Суд вирішив справу на користь редакції газети.
Газета «Апостолівські новини» виграла суд щодо фінансування з боку районної влади
Газета «Апостолівські новини» виграла суд щодо фінансування з боку районної влади

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Згідно з рішенням суду, засновник комунального видання – Апостолівська района рада - має надати фінансову підтримку редакції газети «Апостолівські новини» за висвітлення роботи.

Як повідомляє НСЖУ, головна редакторка «Апостолівських новин» Вікторія Михальченко й колектив мають сумніви, що їм вдасться відстояти власні права попри рішення суду через конфлікт, який триває між газетою і райрадою вже два роки.

«Ми написали листи до Адміністрації Президента та голові парламентського Комітету з питань свободи слова Вікторії Сюмар. У відповіді нам порадили звертатися до суду, адже дійсно відбувається порушення закону. Тяжбу виграли, ось днями отримали офіційного листа. А з ним не забарилася й реакція голови райради, який одразу сказав, що, мовляв, у постанові не йде мова про якусь конкретну суму, а отже – вистачить і гривні, щоб виконати рішення суду», – стверджує Вікторія Михальченко.

Нині колектив видає газету самотужки, вишукуючи кошти на друк і заробітну платню «скрізь, де тільки можна».

«Лишилося нас четверо, всі працівники виконують одразу кілька функцій. Приміром, наш верстальник – це і фотограф, і водій, я роблю коректорську вичитку. Звісно, не просто, та викручуємося, максимально оптимізуємо робочий процес, аби зберегти видання. Нині наклад газети – близько тисячі примірників, виходимо раз на тиждень», - розповіла головна редакторка.

Водночас, як повідомляє НСЖУ, голова райради Віктор Мудрий заявляє, що засновники районної газети виступають за роздержавлення газети в першій хвилі й нададуть фінансову підтримку «Апостолівським новинам» - у рамках можливостей районного бюджету.

«Дійсно, згідно з чинним законодавством, ми маємо спрямувати кошти видання комунальної газети. Та в законі також зазначено, що гроші виділяються у рамках фінансових можливостей», - сказав голова райради.

Він також піддає сумніву суму, яку запросила редакція для фінансування видання. За його словами, керівництво газети не надала пояснень бюджетній комісії райради щодо визначеної суми, а також не надала фінансовий звіт щодо використання коштів, які видання отримало у 2016 році.

НСЖУ нагадує, що голова Апостолівської райради Віктор Мудрий був унесений до списку Спілки «Вороги реформування преси» за підсумками 2016 року.

Нагадаємо 1 лютого стало відомо, що районна рада в Апостоловому на Дніпропетровщині перешкоджає реформуванню газети «Апостолівські новини». 

У лютому редакторка газети «Апостолівські новини» Вікторія Михальченко подала судовий позов щодо дій Апостолівської районної ради і невиконання зобов’язань по фінансуванню видання. Сюжет про цей конфлікт вийшов на телеканалі «Інтер».

На фото - Вікторія Михальченко

Фото: скріншот сюжету «Інтера»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду