Московський суд залишив Серебренникова під домашнім арештом

Московський суд залишив Серебренникова під домашнім арештом

4 Вересня 2017
990
4 Вересня 2017
16:03

Московський суд залишив Серебренникова під домашнім арештом

990
У Росії Московський міський суд визнав законним домашній арешт російського режисера Кирила Серебренникова, підозрююваного у шахрайстві. суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката та дозволив Серебренникову щоденні прогулянки з 18:00 до 20:00
Московський суд залишив Серебренникова під домашнім арештом
Московський суд залишив Серебренникова під домашнім арештом

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Захист режисера просив суд відпустити режисера Серебренникова під заставу в 68 млн руб – суму, в розкраданні якої його звинувачують. Крім того, 30 осіб поручились за пана Серебренникова. Серед них російські режисери Олександр Сокуров, Андрій Звягінцев, диригент Володимир Співаков та інші.

Нагадаємо, режисер Серебренников був затриманий у Санкт-Петербурзі 22 серпня і доставлений до Москви. Слідство вважає, що він організував розкрадання 68 млн руб, виділених для заснованої ним театральної трупи «Сьома студія», після чого намагався знищити частину доказів. Серебренников відкидає звинувачення на свою адресу. На його підтримку виступили російські театральні і громадські діячі, а в день засідання кілька сотень людей прийшли підтримати режисера до будівлі Басманного суду в Москві.

У справі про розкрадання в «Сьомій студії» проходять її бухгалтер Ніна Масляєва і генеральний директор Юрій Ітін, а також колишній директор «Гоголь-центру» Олексій Малобродський.

9 серпня Масляєва в суді звинуватила Серебренникова і Малобродського у спробі привласнити частину грошей, виділених з бюджету в 2014 році. 23 серпня на засіданні Басманного суду слідчий заявив, що Ітін також дав свідчення проти Кирила Серебренникова.

23 серпня пана Серебренникова помістили під домашній арешт.

На фото - Кирил Серебренников

Фото: verola

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду