Головного редактора газети «Аргументы и факты» не пустили в Молдову

Головного редактора газети «Аргументы и факты» не пустили в Молдову

1 Вересня 2017
1433
1 Вересня 2017
19:27

Головного редактора газети «Аргументы и факты» не пустили в Молдову

1433
Молдова відмовила у в’їзді головному редактору російської газети «Аргументы и факты». Президент Молдови Ігор Додон, що має проросійську позицію, вимагає пояснень від власних спецслужб приводу інциденту.
Головного редактора газети «Аргументы и факты» не пустили в Молдову
Головного редактора газети «Аргументы и факты» не пустили в Молдову

Про це повідомляє «Європейська правда».

Головного редактора газети «Аргументы и факты» Ігоря Черняка не пустили до Молдови, в четвер, 31 серпня. Разом з Черняком у в'їзді відмовили двом російським бізнесменам, один з яких володіє в Молдові виноробними підприємствами. Про кого саме йдеться, не уточнюється.

У прес-службі прикордонної поліції Молдови відзначили, що російський журналіст не зміг пояснити мету свого приїзду. При цьому в'їзд до Молдови для нього не був заборонений.

«Він може приїхати в Молдову, якщо наступного разу зможе пояснити мету свого візиту», - сказали в прикордонної поліції.

Молдовське видання «Аргументы и факты» підконтрольне партії соціалістів та належить компанії Exclusive Media. Фінансовим директором цієї компанії з 2012 року є дружина президента Молдови Ігоря Додона Галина.

В Exclusive Media повідомили, що візит Черняка до Молдови був приватним і не пов’язаний з редакційними справами.

Президент Ігор Додон вимагає від Служби інформації і безпеки Молдови надати детальну інформацію щодо причин недопуску Черняка в Молдову.

«Категорично засуджую блокування роботи російських ЗМІ і журналістів. Причому проєвропейська більшість категорично не хоче помічати антидержавну діяльність деяких західних, румунських ЗМІ, які відкрито підривають державність Молдови», - заявив Додон в коментарі російському агентству «РИА Новости».

Нагадаємо, у чернві власна кореспондентка каналу «112 Україна» у Москві (Росія) Ксенія Бабич заявила, що її затримали в аеропорту Кишинева (Молдова) співробітники місцевих спецслужб.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1433
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду