Активність проросійських ботів у наступні роки тільки зростатиме – аналітики США

Активність проросійських ботів у наступні роки тільки зростатиме – аналітики США

1 Вересня 2017
859
1 Вересня 2017
17:16

Активність проросійських ботів у наступні роки тільки зростатиме – аналітики США

859
Аналітики та експерти зі США в сфері кібербезпеки попередили про зростання активності проросійських ботів. Боти все більш активно працюють не тільки у Twitter, а й на інших платформах.
Активність проросійських ботів у наступні роки тільки зростатиме – аналітики США
Активність проросійських ботів у наступні роки тільки зростатиме – аналітики США

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Bloomberg.

За словами Лори Розенбергер, директорки Альянсу захисту демократії, що діє при Німецькому фонді Маршалла у Вашингтоні,  боти готують поле для битви і сіють насіння розбрату, і, «можливо, закладають фундамент для того, чим планують зайнятися у 2018 і 2020 роках».

Після того, як сенатор Джон Маккейн засудив у Twitter ненависть і ворожнечу в суспільстві після подій в Шарлоттсвіллі та закликав президента Дональда Трампа виступити з чітким засудженням інциденту, проти нього почалася онлайн-кампанія. В ній були задіяні боти, що засуджували «зрадника Маккейна» і залишали хештег #ExplainMcCain («поясни, Маккейн» - Ред.).

Видання пише, що на думку аналітиків та експертів, бот-кампанія проти Маккейна - приклад того, що США може очікувати в 2018 році, коли пройдуть вибори в конгрес і місцеві органи влади.

«Вони після 2016 року не стояли на місці. Люди усвідомили, що боти рівні впливу, а багато хто виявив бажання вплинути на майбутні вибори», - сказав старший співробітник з інформаційного захисту в Лабораторії цифрових судових досліджень Атлантичної ради в Вашингтоні Бен Німмо.

За його словами, боти, які використовуються для російської пропаганди, стали сміливіші.

У свою чергу, Нітін Агаруол, професор інформаційних наук в Університеті Арканзасу, що вивчає використання соцмереж в інтересах груп впливу, розповів, що активність ботів не обмежується лише Twitter. Вони все більше поширюються на інших платформах - таких як YouTube, Instagram та LinkedIn, а також працюють в інтерактивних чатах на мобільних додатках, доступних на Facebook.

Боти намагаються імітувати поведінку людини, щоб втертися в довіру до користувача і потім впливати на його поведінку, підкреслив Агаруол.

Нагадаємо, у 2016 році 52% інтернет-трафіку згенерували боти, а реальні користувачі - 48%.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду