Висвітлення Дня Незалежності, старт Прямого каналу, «Дитяче Євробачення», кадрові зміни в ЗМІ: найважливіше за вихідні на «Детекторі медіа»

Висвітлення Дня Незалежності, старт Прямого каналу, «Дитяче Євробачення», кадрові зміни в ЗМІ: найважливіше за вихідні на «Детекторі медіа»

28 Серпня 2017
1369
28 Серпня 2017
10:33

Висвітлення Дня Незалежності, старт Прямого каналу, «Дитяче Євробачення», кадрові зміни в ЗМІ: найважливіше за вихідні на «Детекторі медіа»

1369
«Детектор медіа» оновлювався новинами, текстами та відеоматеріалами протягом усіх чотирьох вихідних днів. Щоб ви нічого не пропустили, в цій публікації ми зібрали добірку всього найважливішого, що вийшло на «Детекторі медіа» за чотири дні.
Висвітлення Дня Незалежності, старт Прямого каналу, «Дитяче Євробачення», кадрові зміни в ЗМІ: найважливіше за вихідні на «Детекторі медіа»
Висвітлення Дня Незалежності, старт Прямого каналу, «Дитяче Євробачення», кадрові зміни в ЗМІ: найважливіше за вихідні на «Детекторі медіа»

Тексти і мультимедійні матеріали:

До Дня Незалежності ми підготували два мультимедійних репортажі: з прем’єри історичної драми «Червоний» та з виставки історичних артефактів «1+1» та презентації другої частини фільму «Повернення історії».

Також ми передивилися архіви та нагадали, як про референдум 1991 року та Акт проголошення незалежності України писали в іноземних медіа.

Наш шеф-редактор Наталія Лигачова пильно стежила за контентом телеканалів 24 серпня і проаналізувала, як відреагували інформаційні канали на вибух на Грушевського та яким був перший день ефіру Прямого каналу.

Олександр Михельсон зустрічав День Незалежності в Росії та написав колонку про те, як російське телебачення висвітлювало День Незалежності в Києві. Інна Долженкова подивилася й оцінила марафон «Україна 26» на «UA: Першому». А Борис Бахтєєв проаналізував фінал національного відбору на «Дитяче Євробачення 2017».

Ми опублікували ще один відгук на резонансну колонку Юлії Мостової «Не відрікаються в любові»Євгена Середи. А Ярослав Зубченко написав статтю про щотижневу програму CNN Reliable Sources, у якій обговорюють тенденції і виклики американських ЗМІ.

Журналістка і письменниця Зоя Казанжи в інтерв’ю розповіла про нову збірку, що буде презентована у вересні на Форумі видавців у Львові. А виконавці головних ролей стрічки «Припутні» Юлія Врублевська та Дмитро Хом’як – про свій шлях до фільму і про те, що в них спільного з їхніми героями.

Також у вихідні в нас вийшов традиційний моніторинг дотримання стандартів інформаційної журналістики в новинах «Інтера», «1+1», СТБ, ICTV, «України», «UA: Першого», «112» та 5-го каналу – за 14–19 серпня 2017 року.

Для шанувальників Георгія Почепцова вийшла його нова стаття під назвою «Как вербуют агентов и освобождают заложников: правила коммуникации в действии».

Новини:

У День Незалежності більше 20 українських телеканалів транслювали військовий парад на Хрещатику, приурочений до 26-ї річниці Незалежності України. Ми також дізналися, що з нагоди свята семеро журналістів отримали звання заслужених.

24 серпня в ефір вийшов Прямий канал. Власник каналу Володимир Макеєнко пообіцяв не втручатися в роботу телеканалу.

Увечері 24 серпня американській телеканал CNN показав, як СБУ затримує шпигунів КНДР, що намагалися отримати в Україні інформацію про ракетні двигуни. Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що це відео було й в українських каналів, але вони ним не скористалися.

Зате кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко на своїй сторінці у Facebook анонсував вихід сюжету про російського актора Анатолія Пашиніна, який, виявляється, вже місяць як став до лав Української добровольчої армії.

25 серпня стало відомо, хто представить Україну на Дитячому «Євробаченні-2017»: переможницею національного відбору стала Анастасія Багінська з піснею «Не зупиняй».

25 серпня в Овідіополі Одеської області жорстоко побили головного редактора місцевої газети «Надднестрянская правда» Романа Варшанідзе. Постраждалий пов’язує напад виключно зі своєю журналістською діяльністю. Нападники затримані.

26 серпня Український культурний центр в Криму презентував перший експериментальний випуск видання «Кримський Терен».

Фанатам «Гри престолів» слід бути обережними: хакери використали спойлери з «Гри престолів» для поширення вірусів.

Продовжується історія зі смертельною ДТП за участі кортежу власника медіахолдингу ZIK Петра Димінського. Генпрокурор Юрій Луценко припустив можливість екстрадиції Димінського в Україну. 25 серпня Димінський удруге не з’явився на допит як свідок. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що ДНК-експертиза має встановити, чи був Димінський за кермом під час ДТП.

За вихідні сталося й кілька кадрових новин. Катерина Венжик повідомила «Детектору медіа», що повертається до економічної журналістики та працюватиме на «Громадському телебаченні» редактором і ведучою нової програми.

Телеведучі Анатолій Анатоліч та Юлія Шпачинська стали ведучими ранкового шоу «Новий день» на Прямому каналі, який запустився 24 серпня.

Телеканал ZIK звільнив свого журналіста Костянтина Лохвицького «за порушення стандартів виконання службових обов’язків» після того, як у Facebook було опубліковано відео інциденту за участі журналіста, зняте під час «Ходи нескорених» у Києві на День Незалежності 24 серпня.

Водночас журналіст Сакен Аймурзаєв не підтвердив початок співпраці із каналом «112 Україна».

Тим часом шестеро представників українських ЗМІ взяли участь у міжнародних курсах з воєнної журналістики в столиці Туреччини Анкарі.

Вихідні принесли сумну звістку про те, що в Судані загинув журналіст Крістофер Аллен, який висвітлював Майдан і війну на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду