Димінський має з’явитись на допит та здати зразки ДНК – МВС

Димінський має з’явитись на допит та здати зразки ДНК – МВС

23 Серпня 2017
2344
23 Серпня 2017
10:40

Димінський має з’явитись на допит та здати зразки ДНК – МВС

2344
У Міністерстві внутрішніх справ України «Детектору медіа» підтвердили інформацію про те, що бізнесмен, один з власників телеканалу ZIK Петро Димінський сьогодні, 23 серпня, має з’явитися на допит у рамках розслідування смертельного ДТП, яке сталося 18 серпня на Львівщині
Димінський має з’явитись на допит та здати зразки ДНК – МВС
Димінський має з’явитись на допит та здати зразки ДНК – МВС

За словами речника МВС Артема Шевченка, пан Димінський викликаний повісткою для проведення слідчих дій на 10:00 годину 23 серпня у приміщення службового кабінету слідчого  відділу розслідування ДТП СУ ГУНП за адресою м. Львів, вул. Бандери, 1.

«Зараз він має з’явитися на допит до слідчого управління Головного управління Національної поліції України у Львівській області», – сказав пан Шевченко.

Якщо пан Димінський добровільно не з’явиться на допит, його можуть викликати примусово. Про це «Детектору медіа» повідомив член колегії МВС, секретар профільного комітету Антон Геращенко.

«Йому дали повістку на сьогодні на 10 годину. Він може сказати, що вилетів до лікаря, наприклад, і сказати, що він хворий. Але він буде визваний повторно. Якщо він двічі чи тричі не прийде на допит офіційно, тоді вже будемо його примусово викликати для того, щоб дати пояснення з приводу ситуації загибелі Наталі Тріли, яка загинула від страшного ДТП. І слідство не переслідує Димінського і ніяк це не пов’язано з тим, що, начебто, у нього хочуть віджати ZIK. Це повна дурня і брехня. Він повинен відповідати за те, що там коїлося», – сказав він.

Пан Геращенко також зазначив, що слідство має факти того, що за кермом автомобіля Mercedes S 65 AMG під час ДТП не знаходився охоронець пана Димінського, як повідомлялось раніше.

«Ми вже точно знаємо, що 43-річний хлопець, його охоронець, не був за кермом. Це вже встановлено фактично доказами. Тоді у нас є запитання: навіщо було підставляти людину? Слідство повинно притягнути до відповідальності не будь-кого, а того, хто був за кермом. Все. От він хай відповідає за загибель дівчини. Її вже не повернеш», – додав пан Геращенко.

Зазначимо, 22 серпня на своїй сторінці у Facebook Антон Геращенко повідомив, що Петро Димінський вилетів у Женеву.

«Детектору медіа» пан Геращенко повідомив, що ця інформація перевірена і відповідає дійсності.

Нагадаємо, смертельна ДТП трапилася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня на Львівщині близько 15.10. За попередніми висновками, автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Тріла, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG, що йшов на обгін по зустрічній смузі всупереч дорожній розмітці. Молода жінка загинула на місці ДТП.

19 серпня Галицький районний суд обрав запобіжний захід Андрію Борщу – охоронцю бізнесмена Петра Димінського, за підозрою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка. Його помістили під варту на два місяці без права внесення застави.

Водночас радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко(«Народний фронт») заявляє, що в разі, якщо слідство встановить провину бізнесмена, одного з власників телеканалу ZIK Петра Димінського в смертельній ДТП у Львівській області, він постане перед судом.

У поліції також заявляли, що слідчі не знайшли свідків, які б бачили на місці події Петра Димінського, а відтак не було підстав, щоб провести його допит на предмет ушкоджень.

Видання Zaxid.net отримало відео перших хвилин після аварії за участі кортежу власника каналу ZIК Петра Димінського, у якій загинула 31-річна Наталія Тріла, що була за кермом автомобіля Opel Astra. Zaxid.net передав відео з місця ДТП до поліції.

Раніше телеканал ZIK (одна з його юридичних осіб – ТОВ «ТРК “Міст ТБ”») розкрив нових кінцевих бенефіціарних власників: крім Петра Димінського до числа бенефіціарів входять його дочки Анастасія Димінська, Жанна Димінська і дружина Олена Димінська.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду