Суд в Іспанії вирішить, чи видавати німецького письменника Туреччині

Суд в Іспанії вирішить, чи видавати німецького письменника Туреччині

20 Серпня 2017
808
20 Серпня 2017
16:03

Суд в Іспанії вирішить, чи видавати німецького письменника Туреччині

808
Адвокат затриманого в Іспанії за турецьким ордером німецького письменника турецького походження Догана Аханлі повідомив, що іспанський суд звільнив письменника з-під варти, але ухвалив, що той має залишатися в Мадриді (Іспанія).
Суд в Іспанії вирішить, чи видавати німецького письменника Туреччині
Суд в Іспанії вирішить, чи видавати німецького письменника Туреччині

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як повідомив адвокат Ільяс Уяр після засідання суду у справі письменника Догана Аханлі, тепер Туреччина муситиме подати офіційне звернення про екстрадицію, яке буде розглядати суд.

Нагадаємо,  письменник турецького походження Доган Аханлі, який має тільки громадянство ФРН, перебував в Іспанії на відпочинку. Його було заарештовано у своєму номері у готелі вранці в субботу, 19 серпня. Влада Німеччини назвала арешт політично мотивованим і зажадала звільнити свого громадянина.

Німеччина закликала Іспанію не видавати до Туреччини німецького письменника турецького походження Догана Аханлі, якого затримали в іспанській Гранаді за турецьким ордером на арешт.

Доган Аханлі, народжений у Туреччині, після військового перевороту 1984 року кілька років провів у в’язницях і 1991-го емігрував до Німеччини. Він, серед іншого, критично пише про масові вбивства вірмен у часи Першої світової війни в тодішній турецькій державі, Османській імперії, і про погане становище з правами людини в сучасній Туреччині.

Німецький підрозділ світового письменницького об’єднання ПЕН-клуб заявив, що вважає арешт Аханлі за ордером, виданим Туреччиною, політично мотивованим. Усі турецькі звинувачення проти письменника ґрунтуються на його діяльності поза межами Туреччини, додали в організації.

Німецьке агентство «Дойче пресе-аґентур» повідомляє, що Доган Аханлі, громадянин Німеччини, не має нині турецького громадянства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду