Сина прес-секретаря Путіна звільнили з каналу Russia Today через безграмотність – Фонд Навального

Сина прес-секретаря Путіна звільнили з каналу Russia Today через безграмотність – Фонд Навального

20 Серпня 2017
2051
20 Серпня 2017
15:06

Сина прес-секретаря Путіна звільнили з каналу Russia Today через безграмотність – Фонд Навального

2051
Фонд боротьби з корупцією (ФБК) російського опозиціонера Олексія Навального опублікував розслідування про Миколу Чоулза «Золота дитина діамантового тата» – про сина Дмитра Пєскова, прес-секретаря президента РФ Володимира Путіна. За даними ФБК, Чоулз володіє кількома дорогими автомобілями, елітним житлом у Москві, але водночас ніде не працює. В свій час він працював журналістом на державному російському каналі Russia Today, але змушений був звільнитися через погане володіння російською і англійською мовами.
Сина прес-секретаря Путіна звільнили з каналу Russia Today через безграмотність – Фонд Навального
Сина прес-секретаря Путіна звільнили з каналу Russia Today через безграмотність – Фонд Навального

Про це повідомляє видання «Гордон».

Микола Чоулз – син Дмитра Пєскова і його першої дружини Анастасії Будьонної (онуки радянського військового діяча Семена Будьонного), народився в 1990 році. На початку 90-х майбутній прес-секретар Володимира Путіна і Будьонна розлучилися (це сталося не пізніше ніж 1994 року, коли Пєсков одружився вдруге), після чого Микола з матір'ю переїхали до Великобританії. Там Будьонна знову вийшла заміж, і син Пєскова взяв прізвище вітчима Чоулз.

За даними розслідування ФБК, у Сполученому Королівстві Чоулза двічі притягували до відповідальності за напади. Обидва інциденти сталися у 2009 році. Спочатку Микола Чоулз відібрав телефон у дівчини, і суд засудив його до 10 місяців ув'язнення умовно. Але через три тижні він разом із двома друзями побив підлітка і забрав у нього гроші. Чоулз дістав 15 місяців тюремного строку.

Приблизно у 2011–2012 роках Микола Чоулз повернувся в Росію, ідеться в розслідуванні. Уже у РФ проти сина Пєскова, стверджує ФБК, було відкрито адміністративну справу про невиплату аліментів. Позов подала Євгенія Чердакова, справу розглядали в листопаді 2012 року в суді міста Чебоксари (Чуваська республіка, РФ). Крім того, Insider писав, що у 2014 році бабуся Чоулза по материнській лінії Інеса Будьонна написала на внука заяву в поліцію: жінка стверджувала, що Микола її побив. Через кілька днів Будьонна відмовилася від претензій, і справу закрили.

Тоді ж, у 2012-му, Микола Чоулз кілька місяців працював на державному телеканалі Russia Today.

«Його сюжети виходили там усього кілька місяців, і на каналі він затримався недовго. Після 2012 року – жодного відео. Ми навіть запитали його колишніх колег із Russia Today – мовляв, чи пам'ятаєте ви Миколу. І вони його пам'ятають, правда, теж дуже давно. Мовляв, був у них такий ведучий спортивних програм, але швидко пішов, оскільки зіткнувся з досить серйозною для журналіста проблемою: він погано говорив та писав і по-російськи, і по-англійськи», – пише ФБК.

На сторінці Facebook Миколи Чоулза вказано, що з 2013 року він працював креативним директором бійцівського клубу Fight Nights, який «спонсорує друг Пєскова – бізнесмен Зія Магомедов».

З 2015 року син Пєскова ніде не працює. Цю інформацію ФБК підтвердив сам Чоулз.

Незважаючи на відсутність офіційного працевлаштування, зазначає фонд Олексія Навального, син Пєскова може дозволити собі дорогі автомобілі, елітну нерухомість у Москві і подорожі. За даними ФБК, Микола Чоулз користується автомобілями Range Rover, Mercedes CLA, Tesla і мотоциклом Harley Davidson. Водночас тільки за 2016 рік він порушив правила дорожнього руху 116 разів.

Крім того, у власності Чоулза квартира в центрі Москви вартістю приблизно $515 тис., а також квартира на Рубльовці вартістю $119 тис. (у 2017 році він її продав).

«Ніде не працює, але купує квартири на Рубльовці, Range Rover, Ferrari, Tesla, годинники, подорожі, цілими днями скаче на конях. Загалом, ми знаємо, як ця професія називається – син тата-корупціонера. У Росії це практично держпосада. Скоро вже включать у тарифну сітку і пенсію почнуть призначати», – наголошено в розслідуванні.

Сам Чоулз у коментарі агентству РБК назвав розслідування Фонду боротьби з корупцією «провокацією». «Це жах якийсь просто», – сказав він, відмовившись від подальшого спілкування. Джерело РБК, знайоме з родиною Пєскова, підтвердило, що Чоулз дійсно є сином прес-секретаря президента РФ, але «вони практично не спілкуються».

Водночас у фонді Олексія Навального стверджують, що Чоулз і Пєсков «спілкуються і якнайтісніше». Як доказ ФБК опублікував понад десяток їхніх спільних фото.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що інтернет-компанії з РФ зазнають серйозних збитків через рішення про блокування в Україні російських сайтів «ВКонтакте», «Яндекс», «Одноклассники» і Mail.Ru.

На фото – Микола Чоулз

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду