Кличко не погодився з рейтингом The Economist і запросив до Києва представників видання

Кличко не погодився з рейтингом The Economist і запросив до Києва представників видання

19 Серпня 2017
1051
19 Серпня 2017
18:01

Кличко не погодився з рейтингом The Economist і запросив до Києва представників видання

1051
Мер Києва Віталій Кличко запросив в столицю України представників журналу The Economist, які визначили рейтинг столиці України за комфортністю для проживання як один з найнижчих серед міст світу.
Кличко не погодився з рейтингом The Economist і запросив до Києва представників видання
Кличко не погодився з рейтингом The Economist і запросив до Києва представників видання

Про це він заявив під час прес-конференції в Бердичеві (Житомирська область), повідомляється на сайті міського голови Києва.

В останньому рейтингу британський журнал The Economist вніс Київ у десятку найменш комфортних для життя міст. Зі 140 проаналізованих міст столиця України опинилася на 131-му місці. Найбільш непридатним містом для життя було названо Дамаск (Сирія), він зайняв останнє, 140-е місце. У десятку найгірших також увійшли Лагос (Нігерія) і Тріполі (Лівія).

Коментуючи на прохання журналістів рейтинг The Economist щодо Києва, Віталій Кличко відзначив, що не може погодитися з його об'єктивністю. 

Мер наголосив, що Київ був і залишається лідером перетворень в Україні. Крім того, додав Кличко, гарною відповіддю на цей рейтинг є опублікована в ЗМІ оцінка дипломатів низки європейських країн, які нині працюють і мешкають в столиці України. «Деякі посли одразу відреагували і сказали, що цей рейтинг не відповідає дійсності», - наголосив мер Києва.

Кличко зауважив, що нині в столиці найвища динамика інвестицій у порівнянні з іншими містами України, збудована найбільша кількість нових інфраструктурних об'єктів, найвища середня заробітна плата по країні. «Я також був здивований цим рейтингом. Я не можу назвати його об'єктивним», - наголосив Віталій Кличко. 

Мер Києва також зауважив, що запрошує представників The Economist приїхати до Києва, аби вони побачили ситуацію в столиці України на власні очі.

Раніше Віталій Кличко заявив, що на рейтингу столиці України за версією видання The Economist позначилася ситуація на сході країни. «Рейтинг комфортності міст The Economist складається в п'яти категоріях - стабільність, охорона здоров'я, культура й екологія, освіта та інфраструктура. У кожній категорії експерти виставляють кілька оцінок, із яких визначається середнє в категорії, а потім - сумарний рейтинг міста. Важливість кожної категорії для життя людини - різна, що враховують аналітики журналу. Так, стабільність у місті, на думку експертів, займає 25% сумарного рейтингу. Вони переносять ситуацію на сході нашої країни на столицю, тому, незважаючи на спокій і безпеку на вулицях нашого міста, тут ми маємо низьку оцінку - 35 балів», - зауважив  Кличко.

Він зазначив, що порівняно з 2016 роком Київ залишився на тому самому місці в рейтингу (131-ому), а порівняно з 2015-м - піднявся на одну позицію (зі 132-го місця).

На думку Кличка, оприлюднений рейтинг The Economist - проекція оцінки експертами того, що відбувається в країні.

«Адже війна на Донбасі - не в Києві. А вона названа однією з причин. Проблеми в економіці? Київ якраз єдине місто в країні, яке показує позитивну динаміку розвитку. Де і безробіття майже немає, і інфраструктура відновлюється активними темпами, і запроваджуються інновації для прозорості процесів управління», - наголосив Кличко.

Також він зауважив, що у категорії освіти у Києва 75 балів зі 100, але, на думку британських експертів, ця категорія важлива лише на 10%.

«Окрім того, за рейтингом вартості життя Київ входить у 10-ку найбільш привабливих міст світу, тому запрошуємо експертів The Economist у гості, і ми доведемо їм, що Київ - одне з найкращих міст у світі!», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, дослідницька організація The Economist Intelligence Unit вибачилася за фразу «громадянська війна на Донбасі», яку було вжито в описі рейтингу найкомфортніших міст світу, опублікуваному в журналі The Economist.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду