У Мінінформі побачили в статті про українські двигуни у КНДР російський слід

У Мінінформі побачили в статті про українські двигуни у КНДР російський слід

15 Серпня 2017
1722
15 Серпня 2017
10:30

У Мінінформі побачили в статті про українські двигуни у КНДР російський слід

1722
Заява про те, що Україна нібито постачала до Північної Кореї ракетні двигуни, ґрунтується на свідченнях експерта, тісно пов'язаного з Росією, вважає Дмитро Золотухін
У Мінінформі побачили в статті про українські двигуни у КНДР російський слід
У Мінінформі побачили в статті про українські двигуни у КНДР російський слід

Про це заступник міністра інформаційної політики повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Цікаво, що стаття у вічно_свободо_словному виданні ґрунтується здебільшого на словах одного експерта з ракетних технологій, який у 1995-2001 роках очолював програму скорочення ракетних озброєнь в Росії», - відзначив пан Золотухін.

Як відомо, напередодні американська газета The New York Times опублікувала статтю із заголовком «Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники». Видання посилається зокрема на фахівця з ракетних питань у Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкла Еллемана.

«Виходить, що більшість «західних експертів», які критикують Україну, тим чи іншим чином були в минулому пов'язані з Росією», - резюмує Дмитро Золотухін, додавши, що це навряд чи збіг обставин.

«Наразі немає фактичних підстав звинувачувати Еллемана у прямій роботі на Кремль, хоча цього факту виключати не треба. Такий «звіт» міг бути замовлений «під чужим прапором». Однак у тому, що російська сторона причетна до масштабного розголосу та відповідного ефекту цього матеріалу, в мене сумнівів немає», - зазначив пан Золотухін.

Як повідомлялося, секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не постачав ракетні двигуни та ракетні технології режиму Північної Кореї.

Держпідприємство «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» заявило, що ніколи не мало і не має жодних зв'язків із північнокорейськими ракетними програмами космічного чи оборонного характеру.

В Адміністрації Президента України назвали повідомлення ЗМІ про українські двигуни для ракет КНДР провокацією.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Дослідження Інституту Ройтерз виявило велику різницю між новинними медіа та соціальними мережами з погляду їхньої здатності відокремити факт від вигадки. У таких країнах, як США (38/20%), Канада (51/24%) та Велика Британія (41/18%), люди вдвічі частіше вірять новинним медіа. Лише у Греції більше людей довіряють соціальним мережам (19/28%), але це більше пов'язано з поганою думкою про новинні медіа загалом, аніж із якістю інформації в їхніх стрічках новин. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1722
Читайте також
17.07.2017 16:40
Українська правда
1 739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду