У Росії журналіст РБК отримав 3,5 років колонії за «екстремізм»

У Росії журналіст РБК отримав 3,5 років колонії за «екстремізм»

10 Серпня 2017
1318
10 Серпня 2017
17:11

У Росії журналіст РБК отримав 3,5 років колонії за «екстремізм»

1318
Тверський районний суд Москви (Росія) виніс вирок у справі про підготовку референдуму «За відповідальну владу»: журналіст російського видання «РБК» Олександр Соколов отримав 3,5 роки колонії, письменник Юрій Мухін – 4 роки умовного позбавлення волі. Активісти Валерій Парфьонов і Кирило Барабаш засуджені до 4 років ув’язнення кожен.
У Росії журналіст РБК отримав 3,5 років колонії за «екстремізм»
У Росії журналіст РБК отримав 3,5 років колонії за «екстремізм»

Олександра Соколова, Валерія Парфьонова, Кирила Барабаша і Юрія Мухіна звинувачують в екстремізмі за те, що вони нібито продовжували діяльність забороненої організації «Армія волі народу». Журналіст Соколов останні два роки перебуває під арештом. На його захист раніше виступили члени Незалежної профспілки журналістів і працівників ЗМІ. На їхню думку, справа стосовно кореспондента РБК пов’язана з його антикорупційними розслідуваннями.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав всіх обвинувачених у справі про підготовку референдуму «За відповідальну владу» політв’язнями.

Журналіст Олександр Соколов був узятий під варту в липні 2015 року з обвинуваченням в участі в діяльності організації «Армія волі народу», яка визнана в Росії екстремістською. За версією слідства, після заборони організація продовжила діяльність, змінивши назву на «Ініціативну групу з проведення референдуму" За відповідальну владу "». Сам Соколов свою провину заперечує, стверджуючи, що його переслідують за професійну діяльність.

Нагадаємо, журналіст російського видання «РБК» Ілля Рождественський заявив, що звільнився з холдингу через те, що керівництво редакції відмовилося випустити його текст про «секретну в'язницю» ФСБ в Підмосков'ї.

На фото - Олександр Соколов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1318
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду