У Туреччині влада звільнила сімох журналістів газети Cumhuriyet

У Туреччині влада звільнила сімох журналістів газети Cumhuriyet

29 Липня 2017
886
29 Липня 2017
18:12

У Туреччині влада звільнила сімох журналістів газети Cumhuriyet

886
29 липня у Туреччині після дев'яти місяців попереднього ув'язнення звільнили сімох журналістів опозиційної газети Cumhuriyet. Ще четверо їхніх колег залишаються під арештом.
У Туреччині влада звільнила сімох журналістів газети Cumhuriyet
У Туреччині влада звільнила сімох журналістів газети Cumhuriyet

Про це повідомляє DW.com.

Провадження щодо цих сімох журналістів триває, але суд напередодні дозволив їм повернутися додому. Наступне засідання у їхній справі призначене на 11 вересня.

Ще четверо співробітників газети залишаються за ґратами. Серед них головний редактор видання Мурат Сабунчу та його директор Акін Аталай.

«Я думав, що буду дуже щасливим, коли вийду на волю, але сьогодні я не можу сказати такого. На жаль, четверо наших друзів досі залишаються за ґратами», - зазначив один з випущених співробітників видання, карикатурист Муса Карт.

Нагадаємо, у травні 2016 року суд у Стамбулі визнав Ердема Гюля та Джана Дюндара винними у розголошенні державної таємниці і засудив їх до п'яти років і п'яти років і десяти місяців позбавлення волі відповідно. Слухання відбувалися за зачиненими дверима. Приводом для цього стала публікація у Cumhuriyet у травні 2015 року фотографій, котрі начебто доводили, що Туреччина постачала зброю ісламістському угрупованню у Сирії.

5 листопада 2016 року суд у Стамбулі (Туреччина) ухвалив рішення про арешт головного редактора опозиційної газети Cumhuriyet Мурата Сабунчу та ще вісьмох співробітників видання.

Мурата Сабунчу та інших журналістів видання затримали 31 жовтня за підозрою у тероризмі. Загалом було затримано 13 осіб, чотирьох з них відпустили під заставу і заборонили виїжджати за кордон.

Співробітників газети звинувачують у підтримці «Курдської робітничої партії», яку в Туреччині вважають терористичною організацією, а також у підтримці руху Фетуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в спробі організації державного перевороту. Журналісти залишатимуться у слідчому ізоляторі до проведення судового процесу.

11 листопада 2016 року стало відомо, що влада Туреччини заарештувала главу опозиційної газети Cumhuriyet Акіна Аталая.

На фото - журналісти на волі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
886
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду