В Україні виявили новий небезпечний комп’ютерний вірус

В Україні виявили новий небезпечний комп’ютерний вірус

25 Липня 2017
3781
25 Липня 2017
11:48

В Україні виявили новий небезпечний комп’ютерний вірус

3781
Антивірус Dr.Web попередив про поширення банківської вірусної програми BankBot, яку підчепили смартфони на Android в десятках країн, в тому числі в Україні
В Україні виявили новий небезпечний комп’ютерний вірус
В Україні виявили новий небезпечний комп’ютерний вірус

Про це повідомляє Liga.net.

Троянець Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service), відзначають розробники Доктор Веб, за допомогою яких шкідлива програма управляє мобільними пристроями і краде конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій.

Android.BankBot.211.origin поширюється під виглядом нешкідливих додатків, наприклад, програвача Adobe Flash Player, зауважують розробники.

Спочатку вірус атакував тільки жителів Туреччини, але тепер загрожує користувачам десятків країн.

Вірус може демонструвати фальшиві вікна для входу в системи інтернет-банкінгу, платіжні системи та магазин Google Play, а також викрадати логіни, паролі та іншу аутентифікаційну інформацію.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня отримав близько 3 тисяч повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду