ГПУ приховує результати обшуку у «Вестях» і свої подальші дії за таємницею слідства

ГПУ приховує результати обшуку у «Вестях» і свої подальші дії за таємницею слідства

24 Липня 2017
1593
24 Липня 2017
17:09

ГПУ приховує результати обшуку у «Вестях» і свої подальші дії за таємницею слідства

1593
Генеральна прокуратура України у відповідь на запит «Детектора медіа» про результати обшуків, проведених 14 липня в офісах медіахолдингу «Вести Украина» (газета і сайт «Вести», «Радио Вести»), повідомила, що це інформація з обмеженим доступом, яка не підлягає оприлюдненню.
ГПУ приховує результати обшуку у «Вестях» і свої подальші дії за таємницею слідства
ГПУ приховує результати обшуку у «Вестях» і свої подальші дії за таємницею слідства

«Детектор медіа» запитував у ГПУ, чим завершилися обшуки в офісах медіахолдингу «Вести Украина» (газета і сайт «Вести», «Радио Вести»), чи було щось вилучено під час обшуків і що саме, чи плануються ще якісь слідчі дії (які саме та коли). Ми також цікавилися, чому випуск газети «Вести» не припинявся, хоча головний військовий прокурор Анатолій Матіос очікував, що вже з 14 липня газета «Вести» не буде фінансуватися і припинить вихід.

У відповідь ГПУ повідомила, що 14 липня на території міста Києва та інших областей України було проведено низку слідчих дій у ході розслідування кримінального провадження за підозрою екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст 28, ч. 2 ст 364, ч. 3 ст. 209 КК України (участь у злочинній організації, зловживання владою або службовим становищем із заподіянням державі матеріальної шкоди у великому розмірі, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах).

«Інша запитувана інформація щодо розслідування кримінального провадження відповідно до вимог ст. 222 КПК України та ст. 6, 8 Закону України “Про доступ до публічної інформації” є інформацією з обмеженим доступом і не підлягає оприлюдненню», - йдеться у відповіді на запит. ГПУ послалася на статтю 222 КПК України, згідно з якою відомості досудового розслідування в конкретних кримінальних провадженнях відносяться до таємниці слідства і можуть бути розголошені лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

Нагадаємо, 14 липня Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести» й «Радио Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, у справі «злочинної організації Януковича-Клименка».

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу з приводу обшуків висловив сподівання, що газета «Вести» з 14 липня не фінансуватиметься і не виходитиме.

Головна редакторка газети «Вести» Оксана Омельченко заявила, що владі не вдасться припинити вихід газети. Вона також назвала причиною обшуків у редакції низку резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса.

Газета «Вести» не зупиняла свій вихід ані 14 липня, ані в наступні будні дні. Архів номерів можна переглянути на сайті «Вестей».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1593
Читайте також
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 707
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду