Власника газет «Ведомости» і The Moscow Times позбавили громадянства Росії

Власника газет «Ведомости» і The Moscow Times позбавили громадянства Росії

22 Липня 2017
1113
22 Липня 2017
10:43

Власника газет «Ведомости» і The Moscow Times позбавили громадянства Росії

1113
Медіаменеджер, власник газет «Ведомости» і The Moscow Times Дем'ян Кудрявцев позбавлений російського громадянства за начебто надання недостовірних відомостей.
Власника газет «Ведомости» і The Moscow Times позбавили громадянства Росії
Власника газет «Ведомости» і The Moscow Times позбавили громадянства Росії

Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Дем’ян Кудрявцев мав станом на 6 лютого 1992 роки тільки громадянство Ізраїлю і звернувся за отриманням громадянства РФ на підставі того, що всі громадяни, які проживали на той момент на території Росії, автоматично визнавалися громадянами РФ.

Теперь він власник газет «Ведомости» і The Moscow Times позбавлений російського громадянства через начебто наданням їм до міграційних органів РФ неправдивих даних під час прийому його до громадянства РФ. Факт надання  недостовірних відомостей   підтвердив суд.

Згідно законодавства тепер Кудрявцев може перебувати в РФ не більше 90 днів протягом півроку. При цьому на нього поширюються всі правила міграційного законодавства як на громадянина країни, з якою у Росії є угода про безвізовий в'їзд.

«Для роботи в РФ він повинен отримати відповідний дозвіл, або дозвіл на тимчасове проживання, або посвідку на проживання», - пояснили в правоохоронних органах РФ.

Разом з тим правоохоронні органи уточнили, що для Дем’яна Кудрявцева, як для людини, яка народилася в РРФСР, діє спрощений порядок отримання громадянства, без п'ятирічного проживання по посвідки на проживання.

Нагадаємо, відповідно до закону, який почав діяти в РФ з 1 січня 2016 року,  громадянам інших країн і росіянам з подвійним громадянством заборонено виступати засновниками ЗМІ в Росії, а частка іноземних акціонерів в статутному капіталі російських ЗМІ не може перевищувати 20%. Власники ЗМІ мали час до 1 лютого 2017 року на приведення всієї корпоративної ланцюжка у відповідність з законом, а нові документи про власників і засновників повинні були бути передані до Роскомнагляду не пізніше 15 лютого 2017 року. У разі порушення Роскомнагляд звертається до суду для призупинення діяльності ЗМІ.

На фото - Дем’ян Кудрявцев

Фото: Медуза

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1113
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду