Vogue вибачився перед читачами за фразу про трансгендерність

Vogue вибачився перед читачами за фразу про трансгендерність

16 Липня 2017
1164
16 Липня 2017
13:56

Vogue вибачився перед читачами за фразу про трансгендерність

1164
Читачів обурило вживання терміну «гендер-флюїд»
Vogue вибачився перед читачами за фразу про трансгендерність
Vogue вибачився перед читачами за фразу про трансгендерність

Американський журнал Vogue вибачився перед читачами за фразу про трансгендерність колишнього вокаліста поп-групи One Direction Зейна Маліка і його подруги.

Про це повідомляє ВВС Україна.

В інтерв'ю журналу Малік і його подруга, американська модель Джіджі Хадід розповіли, що позичають одне в одного речі з гардеробу. Вони також сфотографувалися для обкладинки журналу в барвистому одязі «андрогінного стилю».

У коментарі до інтерв'ю автор журналу Vogue називає фотографію «обіймами гендер-флюїдів», тоді як визначення «гендер-флюїд» застосовують щодо тих, чиє гендерне сприйняття залежить від ситуації: такі люди можуть відчувати себе то чоловіками, то жінками, то людьми із подвійною статтю. Автор журналу Майя Сінгер пише про новий молодіжний тренд – «байдуже ставлення до гендерних ознак».

«Для покоління цього тисячоліття такі поняття як «хлопчик» чи «дівчинка» мають невелике значення. Це помітно в тому, як одягається це покоління», - резюмує автор Vogue.

Читачі звернули увагу на недоречне вживання терміна. Багатьох обурила не стільки помилка автора, скільки його ставлення до теми трансгендерності.

«Якщо ви збираєтеся розповісти про трансгендерів, то поговоріть із представниками цієї спільноти. Пережитий досвід статевої невідповідності рідко буває таким кумедним і гламурним, яким його уявляє Vogue на своїй обкладинці», - пише автор журналу Cosmopolitan.

В'їдливих коментарів написали так багато, що журналу довелося визнати, що стаття невдала.

«Цією розповіддю ми хотіли проілюструвати вплив трансгендерних груп на моду і культуру. Дуже шкодуємо, що в нашій статті неправильно відобразили цю ідею - ми схибили», - заявила представник Vogue.

У заяві зазначили, що журнал хоче продовжити висвітлення теми і обіцяє виявити обережність.

Фото: inez and vinoodh/vogue

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду