Єнс Столтенберг у Києві особисто зустрівся з ведучою «112 Україна»

Єнс Столтенберг у Києві особисто зустрівся з ведучою «112 Україна»

11 Липня 2017
2818
11 Липня 2017
19:39

Єнс Столтенберг у Києві особисто зустрівся з ведучою «112 Україна»

2818
Генсек НАТО дав телеканалу ексклюзивне інтерв'ю
Єнс Столтенберг у Києві особисто зустрівся з ведучою «112 Україна»
Єнс Столтенберг у Києві особисто зустрівся з ведучою «112 Україна»

Під час свого візиту в Україну генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дав ексклюзивне інтерв'ю ведучій телеканалу «112 Україна» Еліні Бекетовій у рамках проекту 112 International Insight.

Про це повідомила прес-служба каналу.

Під час спілкування з ведучою «112 Україна» пан Столтенберг розповів про перспективи співпраці України і НАТО. Зокрема генсек зазначив, що зараз Україні варто зосередитися на реформах, боротьбі з корупцією та зміцненні оборонних інституцій.

«Найголовніше для України - сфокусуватися на реформах. Це важливо, незалежно від членства в НАТО. Бо це посилить державу, здатність України і сил НАТО працювати разом. Президент Порошенко порушив питання плану дій щодо членства. Союзники взяли це до відома. Але у нас є внутрішня дискусія з цього приводу. Україна має механізми, і вона повинна йти в НАТО за допомогою того, що ми називаємо «субстантивне партнерство», і ми зможемо зробити набагато більше разом», - підкреслив Єнс Столтенберг.

Він також розкрив суть «двостороннього підходу» НАТО щодо Росії і прокоментував російсько-білоруські військові навчання, заплановані на вересень цього року.

«Підхід НАТО щодо Москви, щодо Росії полягає в тому, що ми називаємо «двостороннім підходом» - це, перш за все, міцний захист, колективний захист, який заслуговує на довіру, але водночас політичний діалог. Тому що Росія - це наш сусід, і вона нікуди не зникне. І тому важливо говорити з Росією, особливо в умовах, коли напруженість зростає. Але діалог не означає слабкість. Для нас - це знак сили, за допомогою якої ми говоримо з сусідом. Що стосується навчань, то ми спостерігатимемо за ними. Всі країни мають право тренувати свої Збройні сили, але для нас важливо, щоб це відбувалося прогнозовано і відповідно до міжнародних зобов'язань», - вважає генсек Північноатлантичного Альянсу.

Крім того, пан Столтенберг відзначив істотний прогрес України в розвитку економічної та оборонної сфер, якого вдалося досягти з 2015 року - з тих пір генсек вперше приїхав в Україну.

«Я вражений тим прогресом, якого досягла Україна в такий складний період. Що я побачив - це серйозна налаштованість на проведення реформ, серйозна налаштованість боротися з тероризмом. Але при цьому я визнаю, що ще довгий шлях попереду. Також те, з чим можна привітати, - це певні економічні поліпшення. І це необхідно, щоб був прогрес у соціальній сфері та економіці, в той час, коли ви страждаєте від агресії», - підсумував він.

Відео-версію інтерв'ю можна подивитися на офіційному каналі «112 Україна» в Youtube.

Як повідомляв «Детектор Медіа», «112 Україна» запустив новий проект 112 International insight, в якому авторитетні західні політики, експерти, журналісти та бізнесмени даватимуть ексклюзивні коментарі й оцінки того, що відбувається в Україні та світі.

Фото: 112 Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду