Трамп обговорив з Путіним створення підрозділу з кібербезпеки

Трамп обговорив з Путіним створення підрозділу з кібербезпеки

9 Липня 2017
986

Трамп обговорив з Путіним створення підрозділу з кібербезпеки

986
Президент США Дональд Трамп під час першої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гамбургу (Німеччина) у рамках G20 обговорював спільні заходи із кібербезпеки.
Трамп обговорив з Путіним створення підрозділу з кібербезпеки
Трамп обговорив з Путіним створення підрозділу з кібербезпеки

Про це глава Білого дому повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Путін і я обговорили створення непроникного підрозділу з кібербезпеки для того, щоб запобігти хакерському втручанню у вибори і багатьом іншим негативним речам», - написав Дональд Трамп.

Раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон розповів про домовленості щодо створення робочої групи для рамкової угоди з кібербезпеки за підсумками зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на Тіллерсона, передає «Новое время».

Водночас в Державному департаменті США, оголошуючи плани візиту Рекса Тіллерсона в Україну, не виключили, що під час спілкування держсекретаря США в українській столиці порушуватиметься також питання останньої кібератаки.

 «Ми усвідомлюємо, що український уряд вважає Росію відповідальною за напади минулого тижня, але ми поки що не готові прийняти таке саме рішення», - зазначив чиновник Держдепу.

Раніше в.о. заступника міністра з питань кібербезпеки США Джанетт Манфра заявила, що російські хакери атакували виборчі системи в 21 штаті США під час президентських виборів 2016 року, повідомляє «Новое время» з посиланням на Reuters.

Заступник голови Адміністрації президента України, колишній директор Microsoft Ukraine Дмитро Шимків заявив, що, за приблизними підрахунками, в результаті масованої кібератаки 27 червня було виведено з ладу до 10% приватних, урядових і корпоративних комп’ютерів в Україні.

Як відомо, що Україна найбільшою мірою постраждала від шкідливої ​​програми-вірусу Petya.A, на її частку припало 75,24% випадків заражень вірусом у світі.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
986
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду