Помер відомий російський медіаменеджер і блогер Антон Носик

Помер відомий російський медіаменеджер і блогер Антон Носик

9 Липня 2017
1604

Помер відомий російський медіаменеджер і блогер Антон Носик

1604
Російський медіаменеджер, журналіст і блогер Антон Носик помер у віці 51 року, про це в повідомив його близький друг Дем'ян Кудрявцев, власник газет The Moscow Times і «Ведомости».
Помер відомий російський медіаменеджер і блогер Антон Носик
Помер відомий російський медіаменеджер і блогер Антон Носик

Про це повідомляє «Русская служба ВВС».

«Сьогодні вночі в Москві помер Антон Носик. Найюільша допомога зараз - не смикати його сім'ю. Про час і місце похорону буде оголошено», - написав Дем’ян Кудрявцев в Twitter.

Повідомляється, що причиною смерті став серцевий напад.

Антон Носик брав участь у створенні низки російських інтернет-видань, таких як Lenta.ru, Gazeta.ru та NEWSru.com, які в різний час мали провідні позиції на ринку.

Він також займав пост медіадиректора компанії SUP Media, що володіє сервісом блогом LiveJournal і був автором популярного блогу, входив до десятки найпопулярніших блогерів російського сегменту інтернету.

Антон Носик народився в родині письменника Бориса Носика та філолога Вікторії Мочалової. Його батько в 2011 році був обраний почесним членом Російської академії мистецтв. Вітчим Антона - художник Ілля Кабаков.

У 1990 році Носик емігрував до Ізраїлю, де почав свою журналістську діяльність. Як журналіст він набув широкої популярності в Ізраїлі завдяки своїм газетним матеріалам - спочатку на економічні теми, а потім - на теми інтернету і комп'ютерів.

У 1997 році повернувся в Росію.

Антон Носик був членом Російського єврейського конгресу. Він активно займався громадською діяльністю.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Пресненський районний суд Москви визнав блогера Антона Носика винним у справі про екстремізм за допис про Сирію, який він опублікував у своєму «Живому журналі». Суд засудив Носика до штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Виступаючи в суді з останнім словом, Носик заявив, що сторона обвинувачення не довела його злочинний умисел, і висловив подив у зв'язку з тим, що допис, за який його звинуватили в екстремізмі, так і не був вилучений з публічного доступу.

Прокуратура раніше попросила суд засудити блогера до двох років позбавлення волі. На думку сторони звинувачення, він «мав умисел збудження ненависті і ворожнечі до групи «сирійці» за національною і територіальною ознакою». Сам Носик своєї провини у справі не визнав.

Кримінальну справу за частиною 1 статті 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності) на Носика завели на початку 2016 року. Приводом для кримінальної справи став пост «Стерти Сирію з лиця Землі», який блогер опублікував в своєму «Живому журналі» 1 жовтня 2015 року.

У публікації Носик підтримав військову операцію Росії на сирійській території, а саму Сирію порівняв з нацистською Німеччиною, заявивши що її жителі повинні нести відповідальність за дії своєї влади.

Фото: Медіазона

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду