На фестивалі документального кіно Lampa.doc покажуть сучасні українські та польські фільми

На фестивалі документального кіно Lampa.doc покажуть сучасні українські та польські фільми

3 Липня 2017
2435

На фестивалі документального кіно Lampa.doc покажуть сучасні українські та польські фільми

2435
21 липня у луцькому замку Любарта розпочнеться фестиваль документальних фільмів просто неба Lampa.doc. Цього року фестиваль пройде у шести містах України - Луцьку, Червонограді (Львівська область), Кропивницькому, Житомирі, Запоріжжі та Умані (Черкаська область). Завершиться Lampa в Умані 1-3 вересня.
На фестивалі документального кіно Lampa.doc покажуть сучасні українські та польські фільми
На фестивалі документального кіно Lampa.doc покажуть сучасні українські та польські фільми

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Триденна програма фестивалю Lampa.doc у кожному з міст складатиметься із зразків сучасної польської та української документалістики різних жанрів. У програмі фестивалю цього року будуть фільми про музику в людині і людей в музиці - Jamala.UA (Україна) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), про спорт - «Виграти все» (Україна), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «В’язні» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія), «Гострий біль» (Україна), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна).

12 фільмів виробництва Польщі та України 2016-2017 років дадуть уявлення про те, що сьогодні документують молоді режисери обох країн: хто герої цих історій, та якою є мова, що нею говорить чи мовчить кінокадр.

Всі фільми польського виробництва з програми Lampa.doc стануть українськими прем’єрами.

Покази відбуватимуться просто неба на великому екрані та будуть безкоштовними, тож збиратимуть всіх охочих. Окрім того заплановані зустрічі з режисерами, обговорення і лекції.

Суботніми вечорами у кожному з міст, паралельно з показами документальної кінопрограми, проходитиме окрема програма для дітей Lampa.mult. Годинний показ складатиметься з української анімації виробництва останніх трьох років. Мультфільми транслюватимуться на екран за допомогою велогенератора - все відбуватиметься в розважальній і корисній формі.

Цього року фестиваль Lampa.doc проходитиме за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Інституту Адама Міцкевича (Польща), програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні спільно з Управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради. У кожному з міст-учасників ініціатива здобула підтримку департаментів та управлінь культури, туризму і молоді.

Розклад кінопоказів для кожного з міст можна знайти на офіційній сторінці фестивалю у Facebook:

Вхід на всі заходи фестивалю вільний. Початок показів о 20:30 / 21:00.

З питаннями, побажаннями та пропозиціями треба звертатися до Наталії Красильникової - голови проекту: +38 050 382 7601, natalie.krasilnikova@gmail.com .

Нагадаємо, 25 червня були визначені переможці фестивалю короткометражного кіно «Відкрита ніч. Дубль 20», який проходив в Києві та більше, ніж у 70 містах в Україні та 9 країнах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду