Європейська мовна спілка все ж таки оштрафує лише Україну, Росію тільки попередить

Європейська мовна спілка все ж таки оштрафує лише Україну, Росію тільки попередить

29 Червня 2017
1484
29 Червня 2017
18:36

Європейська мовна спілка все ж таки оштрафує лише Україну, Росію тільки попередить

1484
Попри відмову російського «Первого канала» транслювати «Євробачення-2017» Європейська мовна спілка вирішила не штрафувати російського мовника. Натомість на Україну буде накладено штраф.
Європейська мовна спілка все ж таки оштрафує лише Україну, Росію тільки попередить
Європейська мовна спілка все ж таки оштрафує лише Україну, Росію тільки попередить

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на текст заяви Європейської мовної спілки (ЄМС/ EBU).

ЄМС заявляє, що не збирається накладати грошовий штраф або будь-які інші санкції проти Росії через ситуацію довкола недопуску представниці цієї країни Юлії Самойлової до участі у пісенному конкурсі «Євробачення-2017» в Києві та відмовою його транслювати.

«Щодо спекуляцій відносно санкцій проти російського члена EBU, "Первого канала", який вийшов з конкурсу та не транслював шоу в прямому ефірі, виконавчий комітет "Євробачення" рекомендував у подальшому не застосовувати заходи проти мовника на даний момент», - зазначається в заяві ЄМС від 29 червня.

Натомість у Європейській мовній спілці додали, що винесли попередження «Первому каналу» через те, що його представники не взяли участі у зустрічі голів делегацій країн-учасниць конкурсу, яка відбувалась у березні в Києві, а також через відмову транслювати конкурс.

«Виконавчий комітет вважає, що ці порушення правил конкурсу пояснюються тим фактом, що артистка від Росії не була допущена до участі у конкурсі в Україні», - ідеться в заяві.

Водночас EBU накладе на Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) «суттєвий штраф» через те, що вона «не змогла належним чином виконати свої зобов'язання щодо співпраці з EBU у питанні участі російської виконавиці», а також через «серйозні зволікання» у процесі підготовки конкурсу. Сума штрафу спілкою не була названа.

Також у відповіді EBU на запит DW додали, що накладання штрафу на НСТУ не пов'язане із блокуванням у Швейцарії 15 мільйонів євро, які Україна надала як гарантію підготовки та проведення «Євробачення-2017» у Києві.

Раніше голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Зураб Аласанія повідомив, що Європейська мовна спілка (ЄМС) планує накласти штраф на Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) і на російського мовника за підсумками недопуску на конкурс «Євробачення-2017» російської співачки Юлії Самойлової і відмову Росії транслювати пісенний конкурс з Києва. При цьому йому не було відомо, чи випустила вже офіційну заяву Європейська мовна спілка.

Нагадаємо, раніше голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія повідомив, що Європейська спілка мовників може впровадити санкції проти НСТУ за те, що Україна заборонила в’їзд учасниці «Євробачення-2017» від Росії Юлії Самойлової.

4 травня 2017 року голова оргкомітету «Євробачення» Франк-Дітер Фрайлінг сказав, що допускає введення санкцій проти Росії і України за порушення статуту конкурсу. Це може бути штраф або заборона участі країн у конкурсі до трьох років. 

СБУ заборонила Юлії Самойловій в'їзд на територію України терміном на три роки через те, що вона нелегально в'їхала в Крим, оминувши український контрольно-пропускний пункт. 

У банку Женеви заморозили 15 млн євро гарантій за проведення «Євробачення-2017». Причина – триває судова справа між НТКУ та четвертою стороною, в листі фігурує сума, співмірна із боргом перед Euronews.

19 квітня 2017 року НСТУ, яка є правонаступником  НТКУ, програла в апеляції справу за позовом французької корпорації Euronews SA про стягнення заборгованості за ліцензійною угодою від 21 жовтня 2010 року в розмірі 10 млн 591 тис. 224 євро, що еквівалентно 251 млн 76 тис. 179 грн. Суд триває з травня 2015 року. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1484
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду